Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους

Ψηφιακό πιστοποιητικό θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του

NewsRoom 12/01/2021 | 17:06

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την κυβέρνηση το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του.

Στο πιστοποιητικό θα αναγράφονται οι ημερομηνίες της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού, ο τύπος του εμβολίου, καθώς και το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός ΑΜΚΑ του πολίτη.

Οι πολίτες που εμβολιάζονται πρώτη φορά θα λαμβάνουν έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όταν λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Politico, που κάνει λόγο για επίσημη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν για πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το βλέμμα του πρωθυπουργού στραμμένο απευθείας στο άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς καμία έγνοια για την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον εμβολιασμό.

«Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη», σημειώνει στην επιστολή του προς την Κομισιόν ο Κυτριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Politico.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, απαραιτήτως, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας» διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» με την υποσημείωση πως «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν», ενώ παράλληλα το θεωρεί «θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.