Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που συμφώνησαν Τσακαλώτος-Λαγκάρντ για αξιολόγηση-τράπεζες-χρέος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα και με τις δύο πλευρές, η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε αυτή επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει διαδοχικά την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατόπιν το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

tsakalotos 30

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα και με τις δύο πλευρές, η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε αυτή επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει διαδοχικά την ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατόπιν το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Αν και στην επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ για τη συνάντηση δεν γίνεται καμία αναφορά για το χρέος, αυτό ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε πως πρώτα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι την 1 Ιανουαρίου και μετά ξεκινά η συζήτηση για το χρέος. 

Η ελάφρυνση χρέους στο περιθώριο της Συνόδου στη Λίμα

Η συζήτηση για το ελάφρυνση του ελληνικού χρέους άλλωστε έχει ανοίξει στο περιθώριο της Συνόδου στη Λίμα, όπως είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, με το ΔΝΤ να δηλώνει επανειλημμένα ότι προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα τις

Ελλάδας πρέπει να εκπληρωθούν 2 όροι: γενναία ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και τράπεζες.

«Οι Έλληνες είναι ο επίσημος συνομιλητής μας, αλλά όχι ο πραγματικός εταίρος στις διαπραγματεύσεις»

Σε εκτενές ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt για τις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο για το χρέος, αναφέρει ότι το ΔΝΤ ζητεί χρόνους αποπληρωμής 30 ετών, ενώ οι Ευρωπαίοι προτείνουν σημαντικά λιγότερο.

Στο τέλος θα συναντηθούμε στη μέση, δηλώνει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της ευρωζώνης και παρομοιάζει τις συνομιλίες με διαπραγματεύσεις για θέματα δασμών. «Οι Έλληνες είναι ο επίσημος συνομιλητής μας, αλλά όχι ο πραγματικός εταίρος στις διαπραγματεύσεις», τονίζει, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το ΔΝΤ και το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…