Αυτό είναι το φύλλο της αυταρχικής επίταξης των εργαζόμενων στη ΔΕΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε για την επίταξη των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΔΔΗΕ:

cover
NewsRoom 06/07/2014 | 15:17

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε για την επίταξη των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΔΔΗΕ:

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό - κοινωνικό ρόλο της, έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και  πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αυταρχισμός με τον οποίο  αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπά και την ίδια τη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του».