Αυτή ήταν η ερώτηση του Documento στην ενημέρωση του Υπ .Υγείας που δεν έπαιξε η ΕΡΤ

Στη σημερινή ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών ήταν η σειρά της εφημερίδας Documento να θέσει το ερώτημα της για την πορεία της πανδημίας. Η εφημερίδα έθεσε το ερώτημα της ηλεκτρονικά στο υπουργείο Υγείας ωστόσο η ΕΡΤ αποφάσισε να κόψει το προγραμμα με αποτέλεσμα να μην ακουστεί ούτε η ερώτηση αλλά κυρίως ούτε η απάντηση.

NewsRoom 05/02/2021 | 23:04

Συγκεκριμένα το ερωτημα αφορούσε στα όσα αποκαλυπτικά είπε σε συνέντευξη του στο Κontra ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ Καπραβέλος, αναφορικά με τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Το ερώτημα απευθηνόταν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ Κοντοζαμάνη και ήταν το εξής:

-Κύριε Κοντοζαμάνη έχετε πει οτι "κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος" ωστόσο σε συνέντευξή του ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου είπε κατά λέξη οτι πολλοί ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ είτε γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι εντατικής είτε γιατί όταν έβγαιναν από εκεί δεν υπήρχαν ΜΑΦ.Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται έχασαν την ζωή τους 70 ασθενείς με covid εντός ΜΕΘ και 230 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ, και αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε χαρακτηριστικά « δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική” . Τι έχετε να πείτε γι'αυτο;

Να υπενθυμίσουμε οτι ο κ Κοντοζαμάνης στις 8 Ιανουαρίου στην καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών είχε πει χαρακτηριστηκά ότι "την περίοδο αυτή που διανύουμε της πανδημίας, από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος".

"Δεν τους διαψεύδω εγώ, τους διαψεύδουν τα στοιχεία" είπε σε συνέντευξη του στο Kontra ο κ.Καπραβέλος που έζησε μαζί με όλους τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της ΜΕΘ είπε οτι “πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ είτε γιατι δεν έβρισκαν ΜΕΘ είτε γιατί όταν έβγαιναν από τις ΜΕΘ και δεν είχαν Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας,στο νοσοκομείο μας είχαμε 70 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 230 ασθενείς εκτός και αυτοί δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική” εξηγώντας οτι αυτό συνέβη λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού “η θνητότητα και η νοσηρότητα από την στιγμή που δεν έχει δίπλα σου εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έχει και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είναι αυξημένη” είπε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα τελικά τέθηκε χωρίς όμως να μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση. Πάντως το υπ. υγείας ενημέρωσε οτι αν και διεκόπη η τηλεοπτική μετάδοση η ενημέρωση ολοκληρώθηκε κανονικά και τέθηκαν όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων τα οποία θα λάβουν αργότερα στην απομαγνητοφώνηση.

Πηγή:Documentonews