Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, τι δεν καταλαβαίνεις; Ήρθε για να τα γκρεμίσει όλα!

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «γενέθλια». Κλείνει ένα χρόνο στην διακυβέρνηση της χώρας. Ένας χρόνος όπου εργασιακά δικαιώματα, δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ισότητα χάθηκαν σαν φτερό στον άνεμο, και την θέση τους πήρε η αστυνομοκρατία και η καταστολή. Μέσα σε ένα χρόνο χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας... και το σίριαλ «επιτελικό κράτος» θα κόψει και τούρτα!

5106315

Tην ερχόμενη Τρίτη η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει 12 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, ως συνέπεια των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του 2019, και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του «Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά» .

Φυσικά μόνο αφελής  θα ήταν κανείς για να πιστέψει τα παχυλά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Όπως πολύ σωστά έγραψε ο Ορέστης Μεταξάς σε άρθρο του στο koutipandoras, από τις  7 Ιουλίου του 2019 όπου  η Ελλάδα έγινε Μπλε σύμφωνα με τα διθυραμβικά σχόλια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που περίμεναν την έλευση του Μωυσή να λυτρώσει την χώρα από την μάστιγα των Συριζομαδούρων και την επαναφέρει στο δρόμο της ανάπτυξης από την οικονομική καταστροφή που επέβαλε ο Τσίπρας, «φτάσαμε στον Ιούλιο του  2020, όπου η Ελλάδα έγινε μαύρο ανακατεμένο με γκρίζο και μπλε».

Πως και γιατί έγινε αυτό; Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος στην Ελλάδα, «υπάρχει μια πολιτική συμμαχία που κυβερνά. Η ακροδεξιά με την δεξιά και τους ακραίους φιλελεύθερους. Υποτιθέμενους κεντρώους, που στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν στο παραμικρό από τους ακροδεξιούς, παρά μόνο στο στυλ και στον ελιτισμό…» 

Για την ΝΔ, όλο το προεκλογικό γλέντι που είχε στήσει παρέα με τα ΜΜΕ για να σωθεί η χώρα από την λαίλαπα που είχε φέρει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόνο και μόνο για να επιστρέψει στην εξουσία και να αποτελειώσει αυτό που άφησε στην μέση. Την ολοκληρωτική καταστροφή που οδήγησε την χώρα στα μνημόνια. Και φυσικά ακόμα και για αυτό το χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ποτέ της δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να πει «έφταιξα βρε αδελφέ», απλά όμορφα παντελονάτα! Αλλά που τέτοια τύχη..

Για την ΝΔ ο  ΣΥΡΙΖΑ έστηνε το παρακράτος αλλά ο Μιωνής, στενός συνεργάτης του Παπασταύρου  ήταν το δεξί χέρι του Σαμαρά, και ήταν εμπλεκόμενος σε όλες τις Λίστες (Λαγκάρντ, Φαλτσιανί, Μπόργιανς) 

-Για τη ΝΔ, δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε σκευωρία. Για αυτό πληρώνει η μαμά… εταιρεία  310 εκατομμύρια για αθέμιτες πρακτικές σε κράτη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Για την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία άλλα ο «πατήρ», Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  είχε ανοίξει την «Κερκόπορτα» το 1993, και ήταν υπέρ της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ακύρωνε τη συμφωνία έγινε ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων.

Για την ΝΔ, ο  ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την οικονομία αλλά άφησε μαξιλάρι 37 δις. ευρώ για να μπορεί σήμερα η πιο φαύλη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα να μοιράζει εκατομμύρια σε ημέτερους καναλάρχες (σ.σ ορισμένοι είναι αμφιβόλου) για καμπάνιες ενημέρωσης, να στήνει μαθήματα τηλεκατάρτισης τύπου Σκόιλ Ελικικου με περίεργες χρηματοδοτήσεις σε ΚΕΚ εν μέσω πανδημίας και να φέρνει άχρηστο υγειονομικό υλικό για να ενισχύσει τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του covid-19, και άλλα πολλά ευτράπελα που θα χρειαστούμε 5 βιβλία για να καταγράψει κανείς αυτά που έχει πετύχει

Φυσικά η ΝΔ δεν αναφέρει και ούτε πρόκειται τα εγκληματικά λάθη που έχει κάνει, μέσα σε ένα χρόνο.  Το γεγονός ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με ανάπτυξη 2,8% για την ΝΔ ήταν ήταν αναιμική, ενώ όταν ανέλαβε εκείνη ως κυβέρνηση  ή ύφεση που εμφανίστηκε πριν από το τέλος του 2019 και σε κάθε περίπτωση προτού η πανδημία χτυπήσει την πόρτα μας είναι θετική!

Η «βαριά βιομηχανία» της προπαγάνδας

Η ΝΔ επένδυσε στην προπαγάνδα, με σκοπό να στήσει το  «παρακράτος» που μόνο η ίδια ξέρει.  Έδωσε εκατομμύρια στα κανάλια για να μεταδίδουν μόνο ειδήσεις, που εκθειάζουν το επιτελικό κράτος.  Δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στήνονται   και γράφονται στα γραφεία της ΝΔ. Η απεικόνιση της πραγματικότητας, με κάθε τρόπο πρέπει να αλλοιωθεί… και όσοι τολμούσαν να την αναδείξουν, χαρακτηρίζονται ως διακινητές Fake News. Η ΝΔ με σύμμαχο τους «σερίφηδες του διαδικτύου»,  φρόντισε να μην υπάρχει καμιά διαρροή πραγματικής είδησης που θα έκαιγε την εικόνα του Μωυσή… στα social media.  

Η επιλογή της κυβέρνησης από την ημέρα που ανέλαβε κυβέρνηση ήταν μία, όπως είχα αναφέρει πριν ένα μήνα ακριβώς, για να σταθεί στην εξουσία: Ήθελε να αποκόψει το  δικαίωμα όλων εκείνων που θέλουν να ενημερώνονται όπως θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν. Για αυτό προσπαθεί να πετύχει την οικονομική ασφυξία των ΜΜΕ που της ασκούν κριτική- αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα της- μεταξύ αυτών και το Documento

-Ήθελε να επιβάλει την λογοκρισία, και να έχει μόνο μέσα που να κρύβουν τα σκάνδαλα επιμελώς κάτω από το χαλί…

-Ηθελε  να εκμηδενίσει τις όποιες αρνητικές  και επικριτικές αναρτήσεις, προς αυτήν.

-Ηθελε να κρύβει τα πραγματικά προβλήματα και τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα που θα τις προκαλέσουν τριγμούς, απέναντι στην κοινωνία.

– Ηθελε  να μην αναφέρουν προβλήματα στην δημόσια Υγεία όπως το Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο «Αγία Σοφία» (που κοντεύει να μπει Σεπτέμβριος και ακόμα τα παιδιά χαροπαλεύουν), για να την δώσει σε ιδιώτες

-Ηθελε να επιβάλει την αστυνομική αυθαιρεσία για να μπορεί ελεύθερα να εξουσιάζει την κοινωνία χωρίς να έχει εκείνη τριγμούς.

-Ηθελε  να μην αναφέρονται καν στην «αμαρτωλή σπατάλη» που θα κάνει η έχει κάνει  στο δημόσιο χρήμα

Κοινωνικά ερείπια άφησε σε ένα χρόνο

Εκεί που η κυβέρνηση έδωσε ρεσιτάλ επί έναν χρόνο είναι ότι  κατάφερε να συγκρουστεί και μάλιστα μετωπικά με την κοινωνία. Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι επιτακτική ανάγκη για να μην αντιδράσει η κοινωνία. Δολοφονικές επιδρομές με το αφήγημα να σπάσουν τα άβατα…γκέτα, ενώ το μεγαλύτερο άβατο είναι στο Μαξίμου εκεί που η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού έδινε τις εντολές πως πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία το επιτελικό κράτος.  Παράλληλα  διόριζε  ανίψια, θείες, κουμπάρους και όλους τους συμπέθερους χωρίς απολυτήριο Λυκείου, αλλά αυτά σσσ πουθενά παραέξω..

Την ίδια στιγμή οι ”ήρωες με τις μάσκες” έγιναν ”μπαχαλάκηδες” και η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ. Στην παιδεία κατάφερε η κατάσταση να είναι εκρηκτική, τόσο με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και σε επιμέρους αποφάσεις της Κεραμέως για τα μαθήματα, δείχνοντας την  ιδιαίτερη αδυναμία  για τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά κολέγια.

Και τέλος κατάφερε η θέλει να καταφέρει να κόψει το αυθαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρεται, με το  ντροπιαστικό σχέδιο νόμου που θέλει να φέρει που είναι σχεδόν ταυτόσημο με χουντικό Νόμο του 1971 και βάζει την ΕΛ.ΑΣ. σε επιτελικό ρόλο.

Αυτά και άλλα τέτοια πολύ ωραία κατάφερε η ΝΔ στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της. Φυσικά από βδομάδα θα βλέπει κανείς αν περιηγηθεί στον ”μαγικό κόσμο” των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, μόνο διθυραμβικούς τίτλους για  το καλύτερο βιογραφικό της χώρας ο οποίος είναι ηγέτης, αρχιστράτηγος, Μωυσής, σχεδόν Μεσσίας…

Αλλά όπως είχα πει και παλιότερα… πρέπει να περάσει ένας χρόνος για να καταλάβει κανείς τι είναι αυτή η κυβέρνηση; Κι όπως δείχνει η κεντρική φωτο-πιο προφητική δεν γίνεται-Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, τι δεν καταλαβαίνεις; 

Ήρθε για να τα γκρεμίσει όλα!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…