Αυθαίρετη ιδιοποίηση του ονόματος της Έλλης Λαμπέτη από αλυσίδα ξενοδοχείων

Οι συγγενείς της κορυφαίας ηθοποιού τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση, με αφορμή δημοσιεύματα ότι πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχείο με το όνομα "Βίλα Λαμπέτη" στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια για κάποια χρόνια, ότι δεν συναίνεσαν ποτέ και δεν συναινούν στη χρήση του ονόματός της σε ένα τέτοιο κερδοσκοπικό εγχείρημα.

lampeti house

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν πως το 2022 πρόκειται να λειτουργήσει ως «boutique ξενοδοχείο» το επιβλητικό νεοκλασικό των αρχών του περασμένου αιώνα,   σε σχεδιασμό Κρίστιαν Χάνσεν, που βρίσκεται στην οδό Δελφών, στη γωνία με Διδότου, και στο οποίο έζησε για κάποια χρόνια η Ελλη Λαμπέτη.  «Το εμβληματικό αρχοντικό», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και roof top με θέα». Θα ονομαστεί, δε, αυθαίρετα «Villa Lambeti» από την εταιρεία που το διαχειρίζεται, η οποία ιδιοποιείται έτσι το όνομα της ηθοποιού με στόχο την προσέλκυση πελατείας, προκαλώντας την αντίδραση των κληρονόμων και των πλησιέστερων εν ζωή συγγενών της μεγάλης ηθοποιού.

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί ονόματα όπως τον βολεύει για να πουλήσει την (όποια) πραμάτεια του;»

«Την προηγούμενη εβδομάδα διάβασα σε ένα σάιτ ότι μια εταιρεία έχει αγοράσει ένα σπίτι στο Κολωνάκι για να το αναπαλαιώσει και να το κάνει boutique hotel. Καλά μέχρι εδώ. Επειδή όμως σε αυτό το σπίτι έμενε για λίγα χρόνια (χωρίς να είναι δικό της) η Έλλη Λαμπέτη, η εταιρεία αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν να ονομάσει το hotel “Βίλα Λαμπέτη”! Κάπου έλεος! Όχι μόνο επειδή ήταν θεία μου (αδελφή της γιαγιάς μου, Κούλας Λούκου-Παπαδοπούλου) και έχουμε χρέος ως οικογένεια να προστατέψουμε τη μνήμη της, αλλά και γιατί εδώ τίθεται ένα γενικότερο ζήτημα: μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί ονόματα όπως τον βολεύει για να πουλήσει την (όποια) πραμάτεια του;», αναρωτιέται εύλογα ο Πάνος Παπαδόπουλος, εκ των συγγενών της αείμνηστης ηθοποιού.

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, οι συγγενείς της Έλλης Λαμπέτης εξέδωσαν την παρακάτω κοινή δήλωση, σημειώνοντας ότι «αυτό θα είναι μόνο η αρχή»:

Η δήλωση των συγγενών

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχείο με το όνομα “Βίλα Λαμπέτη”, εμείς, οι κληρονόμοι και πλησιέστεροι συγγενείς εν ζωή της Έλλης Λαμπέτη θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν συναινέσαμε και δεν συναινούμε στη χρήση του ονόματός της για αυτό το σκοπό.

Η Έλλη Λαμπέτη υπήρξε κορυφαία ηθοποιός με σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στη σχεδόν σαραντάχρονη πορεία της στο χώρο της τέχνης. Θεωρούμε απαράδεκτο και προσβλητικό για τη μνήμη της να εκμεταλλεύονται κάποιοι το όνομά της σε ένα κερδοσκοπικό εγχείρημα που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή και το έργο της.

Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση άμεσα, τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν διεκδικούμε οικονομικό όφελος, παρά μόνο το ηθικό δικαίωμα να μην εμπλέκεται το όνομα της θείας μας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Μιχάλης Λαλιώτης, Κώστας Λούκος, Τάσος Λούκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Έλλη Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Πάνος Παπαδόπουλος.

Πηγή: left.gr

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…