Αυτή ήταν η τελευταία απόπειρα κατά πρώην πρωθυπουργού

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Λουκά Παπαδήμου δεν ήταν η πρώτη κατά πρώην πρωθυπουργού. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί 84 πριν, το βράδυ της 6ης Ιουνίου 1933 κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος ενώ επέστρεφε μαζί με τη σύζυγό του από γεύμα στην Κηφισιά δέχθηκε τα πυρά των επίδοξων δολοφόνων.

59272e091dc5247d138b471e

Ο Βενιζέλος και η σύζυγός του Έλενα, επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο τύπου Πακάρ και διέσχιζαν την Κηφισίας. Πίσω τους ακολουθούσε ένα Φορντ, στο οποίο επέβαιναν οι άντρες της ασφάλειάς τους. Στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, οι εκτελεστές, οι οποίοι τους είχαν στήσει ενέδρα, τους έκλεισαν αρχικά το δρόμο και άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με τις ιστορικές περιγραφές, ο Βενιζέλος πρόλαβε να πει στη γυναίκα του να σκύψει μέσα στο όχημα, κάνοντας και εκείνος το ίδιο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του Βενιζέλου, οι εκτελεστές μπήκαν ανάμεσα στο Πακάρ και το Φορντ και άρχισαν να πυροβολούν και προς τις δύο μεριές.

Ακολούθησε καταδίωξη για αρκετή ώρα, κατά την οποία οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Το αυτοκίνητο γαζώθηκε κυριολεκτικά, αφού δέχτηκε συνολικά 66 σφαίρες, ενώ ο Βενιζέλος και η σύζυγός του τραυματίστηκαν, χωρίς ευτυχώς τα τραύματα να απειλούν την υγεία τους.

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…