Αυτή είναι η νέα γενική γραμματέας Διαφάνειας

Η πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη, τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, γενική γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κ. Γιαννακάκη, στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Δημοκρατική Αριστερά, από την οποία αποχώρησε μετά την ανακοίνωση του κόμματος για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, το οποίο έχει αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες, στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (DEA στην Ιστορία της Τέχνης από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και DEUG στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine). Είναι κάτοχος Master II στα ανθρώπινα δικαιώματα από το πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου.

To 2000 εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας και ξεκίνησε την καριέρα της στη Δημόσια Διοίκηση. Μιλάει και γράφει επτά γλώσσες. Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αρμοδιότητες Τύπου, Επικοινωνίας και Πολιτισμού. Το 2010 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κυπρίων και το Ίδρυμα Λεβέντη για μελέτη της αναφορικά με το Κυπριακό.

Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, καθώς και των Ομάδων Φιλίας της Ελλάδας με την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, την Ινδία και τη Βραζιλία. Ακόμη, διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Ισότητας, μειονοτήτων και κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ήταν εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών. Το 2013 εκλέχθηκε γενική εισηγήτρια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

«Μακάρι να μπορούσες να δεις πόσο σε αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

«Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και…