Newsroom

Newsroom

Aυτές οι φωτογραφίες άγριων ζώων είναι τόσο όμορφες που κόβουν την ανάσα!

O διακεκριμένος φωτογράφος άγριας φύσης, Anup Shah, έχει τραβήξει μία σειρά από εκπληκτικές εικόνες στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα.

583c4f951dc524a24a8b496f

Οι ασπρόμαυρες εικόνες του είναι άκρως εντυπωσιακές και μας συστήνουν ελέφαντες, ζέβρες, τίγρεις και κροκόδειλους με κοντινές λήψεις που κόβουν την ανάσα.

Ο φωτογράφος έχει μεγαλώσει στην Κένυα και διακρίνεται από μεγάλη ευαισθησία για αυτόν τον άγνωστο για εμάς κόσμο, που αποτυπώνει τη δύναμη και την ομορφιά των άγριων ζώων. Εξάλλου, σε αυτό το μέρος του κόσμου τα άγρια ζώα ζουν σε πολύ κοντινές αποστάσεις από τους ανθρώπους. 

Επιλέγει το ασπρόμαυρο χρώμα για τις εικόνες του καθώς θεωρεί ότι επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματα και την ψυχή των άγριων ζώων. Μέσα από τις εικόνες, ο δημιουργός θεωρεί ότι τα ίδια τα ζώα μιλούν και αποκαλύπτουν άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας τους, για τις οποίες ελάχιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Το νέα του βιβλίο με τίτλο “The Mara” περιέχει 100 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αφηγούνται ιστορίες ελπίδας, θανάτου, θυμού και χαράς για αυτά τα υπέροχα και επιβλητικά πλάσματα. Και όμως, εμείς οι άνθρωποι δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο! Άραγε το έχουμε καταλάβει;