Ο γνωστός δικηγόρος βασιζόμενος στην πολυετή εμπειρία του εξηγεί ποια τρόφιμα είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε, αν δεν θέλουμε να έχουν περιπέτειες με το στομάχι μας.
Tα στρείδια
Τα οστρακοειδή είναι το φαγητό με το οποίο συνδέονται περισσότερο οι τροφιμογενείς νόσοι, τα τελευταία πέντε χρόνια σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Το ζεσταμένο νερό βοηθάει αρνητικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν το νερό ζεσταθεί, παράγει μικροβιακή ανάπτυξη, η οποία καταλήγει στα ωμά στρείδια και στην συνέχεια στους καταναλωτές.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν κοπεί και πλυθεί
Εδώ ο δικηγόρος λέει ότι τα αποφεύγει σαν την πανούκλα. Η ευκολία μπορεί να είναι ωραία, αλλά όσοι περισσότεροι άνθρωποι επεξεργάζονται το φαγητό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μόλυνση.
Ο βλαστός από το λάχανο
Ο βλαστός αυτός έχει άμεση σχέση με περισσότερες από 30 βακτηριακές επιδημίες κυρίως την σαλμονέλα και την E. coli κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. «Υπήρξαν πάρα πολλά περιστατικά για να μην δώσουμε προσοχή στον κίνδυνο μόλυνσης», εξηγεί ο Marler.
Το ωμό κρέας
«Παραγγείλετε το κρέας σας μέτρια ή καλά ψημένο», εξηγεί ο Marler καθώς θεωρεί πως πρέπει να μαγειρεύονται σε 160 βαθμούς για να σκοτωθούν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν E. coli ή σαλμονέλα.
Ωμά αυγά
Σύμφωνα με τον Marler, η πιθανότητα του να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση από ωμά αυγά είναι πολύ χαμηλότερη σήμερα από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, αλλά ακόμα δεν πρέπει παίζουμε με τις πιθανότητες.
Μη παστεριωμένο γάλα και χυμούς
Ο Marler σημειώνει ότι η παστερίωση δεν είναι επικίνδυνη σε αντίθεση με αυτά που δεν είναι παστεριωμένα, που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια, ιούς και παράσιτα.