Αυτές είναι οι πόλεις με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως

Το Χονγκ Κονγκ αναδεικνύεται η πόλη με τους περισσότερους υπέρ-πλούσιους του πλανήτη με τα συνολικά τους περιουσιακά στοιχεία να αγγίζουν τουλάχιστον τα 30 εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας το στέμμα από την Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Wealth-X που δημοσιεύει το Bloomberg.

5b90fb901dc52447788b459d

H ημι- αυτόνομη περιοχή φιλοξενεί πλέον 10.000 ιδιώτες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Τόκιο, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Λος Άντζελες με 5.300 ιδιώτες. 

Το Παρίσι βρίσκεται στην έκτη θέση ξεπερνώντας το Λονδίνο αφού όπως φαίνεται το Brexit είχε αρνητικό αντίκτυπο για την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, το Παρίσι σημείωσε άνοδο των υπέρ – πλουσίων κατά 17%.

Ο αριθμός των υπερ- πλούσιων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 13% πέρυσι, σύμφωνα με την Wealth-X, δηλαδή κατά 256.000 ανθρώπους με συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 31,5 τρισ. δολάρια.


Η Ασία ήταν εκείνη που γνώρισε την ταχύτερη ανάπτυξη, καθοδηγούμενη από την Κίνα και το το Χονγκ Κονγκ.

«Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού προτίθεται να κλείσει το χάσμα των υπερ – πλουσίων κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αναμένεται να παραμείνει πίσω από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε απόλυτους όρους», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

«Ο αριθμός των υπερ-πλούσιων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό 8,3% ετησίως» συμπληρώνουν.

Οι γυναίκες που συγκαταλέγονται στους υπερ-πλούσιους φτάνουν τις 35.000 ποσοστό ρεκόρ, δηλαδή αγγίζουν σχεδόν το 14%, σύμφωνα με τη μελέτη.