Newsroom

Newsroom

Αυτές είναι οι "ελληνικές Σεϋχέλλες" μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ – ΕΙΚΟΝΕΣ)

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλοι αρχίζουν δειλά δειλά να σκέφτονται να κάνουν το πρώτο βήμα προς την παραλία αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς.

590c84b21dc524c3498b463d

Ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς που βρίσκεται μάλιστα και σε κοντινή απόσταση από την Αττική, μόλις 1,5 ώρα, ξεκινά από τα Λιχαδονήσια, γνωστά και ως «ελληνικές Σεϋχέλλες».

Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο παράδεισο μικρών νησίδων με τιρκουάζ νερά και αμμουδιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό στον βόρειο Ευβοϊκό ακόμα και για όσους επιθυμούν μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές.

Η υπέροχη αυτή συστάδα νησιών και νησίδων βρίσκεται ανάμεσα στην Εύβοια (απέναντι από τη Λιχάδα) και στα Καμένα Βούρλα και οι ντόπιοι την αποκαλούν -όχι άδικα- Σεϋχέλες.


Το μεγαλύτερα νησάκια είναι η Μανόλια και η Στρογγύλη, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια, ενώ τα υπόλοιπα είναι μικρότερα και ονομάζονται ποντικονήσια.

Οργανωμένη είναι η παραλία σε ένα από τα νησιά αυτά, ενώ σε ένα άλλο έχουν βρεθεί απομεινάρια αρχαίου οικισμού. Σε ένα τρίτο υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, εξαιρετικό για γάμους και βαφτίσεις. Σε κάποιο από τα νησιά στέκουν ακόμη τα εγκαταλελειμμένα πέτρινα σπίτια ψαράδων. Στην κορυφή της Στρογγυλής υψώνεται ανάμεσα στα πυκνά ελαιόδεντρα που το στολίζουν ένας φάρος του 1870.

Πώς να πάω;

Από τα Καμένα Βούρλα, καθημερινά, πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ». Δρομολόγια για τα Λιχαδονήσια γίνονται και από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και από τον Κάβο (30 χλμ. από την Αιδηψό).






Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…