Αυτές είναι οι διακηρυκτικές αρχές του ακροδεξιού κόμματος των Τάκη Μπαλτάκου – Δημήτρη Καμμένου

Το όνομα «Δύναμη Ελληνισμού» διάλεξαν οι Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος για το νέο, ακροδεξιό τους κόμμα, με αναφορές στην Ορθοδοξία, το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και τον «κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης».

5bb358a81dc5249f778b4594

 

Το νέο κόμμα του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου και του «ανεξαρτητοποιημένου» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημήτρη Καμμένου βρίσκεται στα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας. Τα χρώματά του είναι το γαλάζιο, που παραπέμπει στα «εθνικά χρώματα» και το κίτρινο που παραπέμπει στην ορθοδοξία.

Στα αποκαλυπτήρια του νέου τους ακροδεξιού κόμματος που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι Τάκης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος θέλησαν να περάσουν το μήνυμα πως είναι «τα αφεντικά του δεξιού χώρου». Ο απανταχού ελληνισμός, οι Ένοπλες δυνάμεις, η ορθοδοξία, η «πλήρης επιβολή νόμου και τάξης» και η ελληνικότητα της Μακεδονίας αποτελούν τις κορωνίδες του νέου πολιτικού μορφώματος, το οποίο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και κάποια αναφορά στη «λαθρομετανάστευση» κάνοντας λόγο για «πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του Ελληνικού λαού» και ανάγκης «διακοπής» της.

Η διακήρυξη εστιάζει στα εξής 12 σημεία:

«1. Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός Ελληνισμός. Οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια.

2. Το Ελληνικό έθνος, αξιολογικά και πολιτιστικά, προηγείται και το Ελληνικό κράτος ακολουθεί. Πρώτα το έθνος, μετά το κράτος.

3. Η προάσπιση και διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων και αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αποτελεί την πρώτιστη φροντίδα και στόχευση μας.

4. Η Ελληνορθόδοξη παιδεία, ως υποστύλωμα και προάγγελος εθνικής και ορθόδοξης αντίληψης των Ελληνόπουλων, πρέπει να αποκατασταθεί.

5. Η αποκατάσταση πλήρους εθνικής κυριαρχίας αποτελεί για εμάς γνώμονα και πυξίδα.

6. Οι Έλληνες της εργασίας και του μόχθου είναι η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού κράτους – από αυτούς προερχόμαστε και σε αυτούς προσβλέπουμε.

7. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας.

8. Η πλήρης επιβολή νόμου και τάξης αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία του λαού. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν νοείται.

9. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Οι αριστερές ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές την παρεμποδίζουν.

10. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του Ελληνικού λαού, λογω της λαθρομετανάστευσης, πρέπει να διακοπεί.

11. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.

12. Τιμούμε και υπερασπιζόμαστε όσα οι προηγούμενες γενεές μας παρέδωσαν και δεν αφιστάμεθα από αυτά, όποια και αν είναι τα σημεία των καιρών».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε λόγω της αποκάλυψης υπόγειων συνομιλιών του με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Στις 8 Απριλίου 2016, ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχαν ιδρύσει τον πολικό φορέα Εθνική Ενότητα που έθετε ως στόχους την «μη παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” σε Σλάβους», καθώς και τον αγώνα ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη τη μέρα ο Τάκης Μπαλτάκος, έκανε προσκλητήριο σε πρώην βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝΕΛ ακόμη και της Χρυσής Αυγής, εφόσον έχουν αποχωρήσει και έχουν διαγραφεί από το κόμμα, ώστε να ενταχθούν στο νέο φορέα.

Ο Δημήτρης Καμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με το οποίο εξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015. Στην κυβέρνηση Τσίπρα (23 Σεπτεμβρίου του 2015) τοποθετήθηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση στην οποία όμως παρέμεινε μόλις μία μέρα λόγω αντιδράσεων για τα ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή την ψήφιση διάταξης του 2018 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αρνήθηκε να υπερψηφίσει και ανέφερε ότι δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα ότι θα έχουν μια φυσιολογική ζωή. Έκανε λόγο επίσης για πιθανό bullying και δήλωσε μεταξύ άλλων «Σκεφτείτε σε ένα σχολείο τι θα τους λένε για δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες».

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…