Newsroom

Newsroom

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες για την ανατροφή μιας οικογένειας

Το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα της εποχής μας καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αναζητώντας σε μια άλλη χώρα μια καλύτερη ζωή.

5908b3471dc524b24b8b4644

Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την χώρα που θα επιλέξει κάποιος για να κάνει μια νέα αρχή και ιδιαίτερα για μια οικογένεια.

Η InterNation είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς που ασχολείται με τους ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό.

Ο οργανισμός αυτός διεξήγαγε μια δημοσκόπηση στην οποία ζήτησε από πολλούς μετανάστες να βαθμολογήσουν 43 διαφορετικές πτυχές της ζωής τους στην ξένη χώρα, σε κλίμακα που ξεκινάει από το 1 και φτάνει έως το 7.

Η μοναδική προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί μια χώρα στην τελική έρευνα ήταν να έχει τουλάχιστον 31 συμμετέχοντες που έχουν παιδιά.

Η λίστα με τις 10 χώρες

10. Γερμανία

Η Γερμανία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας αλλά οι μετανάστες δείχνουν να προτιμούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε διεθνή σχολεία παρά σε εθνικά

9. Βέλγιο

Η χώρα «βελτιώσεων σε όλα τα επίπεδα, αλλά ιδίως λόγω των διαθέσιμων παροχών παιδικής φροντίδας και εκπαίδευσης».

8. Ταϊβάν

Η Ασιατική χώρα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει στα παιδιά, όπως επίσης και στην υποκατηγορία που η έρευνα ονομάζει «φιλική συμπεριφορά απέναντι σε οικογένειες με παιδιά».

7. Αυστραλία

Μπορεί να φαντάζει ένας μακρινός προορισμός για τους περισσότερους ωστόσο, είχε καλά αποτελέσματα στις περισσότερες κατηγορίες. Αυτό που την διέκρινε από τις υπόλοιπες χώρες είναι η ικανότητα της να παρέχει πολλές δραστηριότητες αναψυχής για τα παιδιά.

6. Νορβηγία

Η χώρα ανέβηκε από την 17η θέση στην 6η μέσα σε έναν χρόνο και αυτό οφείλετε εν πολλοίς στις τεράστιες βελτιώσεις που έχει κάνει στον τομέα της φροντίδας και φύλαξης των παιδιών.

5. Σουηδία

Η Σουηδία έπεσε από την 3η στην 5η θέση λόγω μιας πτώσης που υπέστη στον τομέα της ποιότητας της εκπαίδευσης.

4. Αυστρία

Από την 1η θέση που κατείχε πέρσι, έπεσε στην 4η φέτος μάλλον λόγω της πτώσης που έδειξε να υπάρχει στην κατηγορία της οικογενειακής ευημερίας, αλλά και σε αυτήν της ποιότητας της εκπαίδευσης.

3. Ισραήλ

Το Ισραήλ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ανεβαίνοντας άλλη μια θέση από την περσινή κατάταξη.

2. Τσεχία

Η Τσεχία σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο και από την 14η που ήταν πέρυσι ανέβηκε στην 2η. Το 74% των ερωτώμενων συμφώνησε πως η εκπαίδευση είναι οικονομικά πολύ προσιτή, αλλά όχι και της καλύτερης δυνατής ποιότητας.

1. Φιλανδία

Η χώρα που ήρθε πρώτη καθώς κανένας μετανάστης γονιός δεν είχε κάτι αρνητικό να πει για τις παροχές υγείας, για την ασφάλεια των παιδιών, ή για την συνολικότερη ευημερία της οικογενείας του. Το 70% των γονιών συμφώνησαν πως η εκπαίδευση είναι άριστης ποιότητας.

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας