Newsroom

Newsroom

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το t-shirt του Σούμπασιτς που ενόχλησε την FIFA

Πριν λίγες μέρες η Κροατία απέκλεισε τη Δανία και προκρίθηκε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ντάνιελ Σούμπασιτς, μιας και στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρία εξ αυτών.

5b44e1ff1dc5247d198b4603

Όταν ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε το γκολ του Γιόργκενσεν σήκωσε το βλέμμα του ψηλά και κάτι ψέλλισε προς τον ουρανό, σαν να αφιερώνει κάπου εκεί ψηλά την απόκρουσή του.

Ήταν ο άνθρωπος που απεικονίζεται στο t-shirt που φοράει μέσα από την εθνική εμφάνιση, την οποία έδειξε και στους πανηγυρισμούς.

Πρόκειται για τη φωτογραφία του αδικοχαμένου κολλητού του, Χρβόγιε Κούστιτς που ήταν κι αυτός ποδοσφαιριστής. Στις 29 Μαρτίου του 2008 είχε ένα τρομερό ατύχημα ενόσω παιζόταν ο αγώνας της Ζαντάρ με την Τσιμπάλια. Έπειτα από μια σύγκρουση με παίκτη της αντίπαλης ομάδας, κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του. Το χτύπημα αποδείχθηκε μοιραίο, αφού λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, παρά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ωστόσο η FIFA, που για σοβαρότερα ζητήματα δεν παίρνει θέση, προειδοποίησε με πρόστιμο τόσο τον 33χρονο γκολκίπερ όσο και την Ομοσπονδία της Κροατίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες που αφορούν τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών εντός ή εκτός γηπέδου.

Ο Σούμπασιτς όμως δεν πτοήθηκε κι επανέλαβε το ίδιο μετά την πρόκριση επί της Ρωσίας, σε άλλη μία απόκρουση στη διαδικασία των πέναλτι. Δεν θα σταματήσει να τον «κουβαλάει» μαζί του καθώς για εκείνον αποτελεί «πηγή δύναμης και θάρρους», όπως έχει εξηγήσει στο παρελθόν.

«Σέβομαι τους κανονισμούς, αλλά όσο αγωνίζομαι θα συνεχίσω να φοράω το ίδιο μπλουζάκι», φέρεται να είπε σε ανθρώπους της ομάδας ο διεθνής τερματοφύλακας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…