Αυταπάτες...τέλος - «Και με Μέγα Αλέξανδρο πρωθυπουργό, η Συμφωνία Πρεσπών δεν καταργείται», λέει ο Άδωνις

 Ο «σκληρός» της ΝΔ στα εθνικά, ομολογεί ότι κορόιδεψαν μια ολόκληρη χώρα...

NewsRoom 16/11/2019 | 19:59

Και ο Μέγας Αλέξανδρος να γίνει αύριο πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς από την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 και πρόσθεσε χωρίς να «κοκκινίσει» ότι: «Εγώ ψέματα στον κόσμο δεν έχω πει ποτέ, δεν διανοούμαι για ένα εθνικό θέμα να πω ψέματα»

«Όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ρητώς απαγορεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τη Συμφωνία αυτή καθαυτή για να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Αδωνις αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως η ανησυχία είναι δόκιμη και την έχει και ο ίδιος. Πρόσθεσε, όμως, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό ζήτημα, συμπληρώνοντας πως έρχεται χειμώνας και «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα νησιά να καταστραφούν». «Τι θα πουν δηλαδή οι κάτοικοι στα Βρασνά, να αφήσουμε τη Λέσβο να καεί το χειμώνα;», διερωτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019, την οποία χαρακτήρισε «πολύ επικοδομητική».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ζ. Ζάεφ είπε, μετάξύ άλλων, πως ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να βοηθήσει τη χώρα του στην προσπάθεια που κάνει για ένταξη στην ΕΕ. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύει τις δύο χώρες και είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία. Όπως τόνισε «θα πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση».