Newsroom

Newsroom

Αυτά συζήτησαν Μακρόν και Τραμπ

O νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τη Δευτέρα, την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του νέου Γάλλου προέδρου, Λοράνς Αΐμ.

5910dace1dc5245c6d8b46a6

Μιλώντας στο CNN, είπε πως η τρομοκρατία, οι διατλαντικές σχέσεις και η οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών.

Η κλιματική αλλαγή «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για τους Γάλλους. Ο Μακρόν τόνισε στον Τραμπ ότι θα προστατεύσει την Συμφωνία των Παρισίων» είπε η εκπρόσωπός του.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ότι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλες.

Πέρα από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Τραμπ, ο κ. Μακρόν είχε συνομιλίες και με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το επιτελείο του.

Συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε ο κ. Μακρόν μετά την εκλογή του από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, όπως επίσης και από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Δέχθηκε επίσης συγχαρητήρια μηνύματα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…