Newsroom

Newsroom

Αυτά είναι τα νέα αγωνίσματα των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 έχουν δύο ιδιαιτερότητες. Ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Ρωσία, η οποία έχει…

olympiakoi

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 έχουν δύο ιδιαιτερότητες. Ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Ρωσία, η οποία έχει φιλοξενίσει μεν Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ως Σοβιετική Ένωση το 1980 και ότι στο καλεντάρι τους θα προστεθούν αρκετά νέα αγωνίσματα.

Ποια είναι αυτά; 

Άλμα με σκι γυναικών

Το άλμα με σκι, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους φίλους των χειμερινών σπορ, ήταν όμως αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών, τουλάχιστον σε Ολυμπιακό επίπεδο. Στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο αγώνισμα μπαίνουν και 30 γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Σάρα Τακανάσι από την Ιαπωνία, η Ιρίνα Αβακούμοβα από τη Ρωσία και η Καρίνα Βογκτ από τη Γερμανία.

Ομαδικό Καλλιτεχνικό πατινάζ

Το καλλιτεχνικό πατινάζ ανέκαθεν αποτελούσε κομβικό σημείο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο φέτος θα λάβει νέα διάσταση στο Σότσι, με την προσθήκη του ομαδικού αγωνίσματος. Δέκα ομάδες θα διαγωνιστούν , με έξι πατινέρ ανά ομάδα , μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένας άντρας, ένα ζευγάρι και μια ομάδα χορού στον πάγο.

Παράλληλο Σλάλομ με σνοουμπορντ

Θα είναι αναμφίβολα το θεαματικότερο αγώνισμα των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς αθλητές θα κατεβαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα με πλαγιά ύψους 85 μέτρων. Το αγώνισμα θα πραγματοποιηθεί στο Rosa Khutor Extreme Park στις 22 Φεβρουαρίου.

Σωλήνας σκι

Σε αυτό το αγώνισμα 30 άνδρες και 24 γυναίκες  θα διαγωνιστούν σε δύο φάσεις: σε έναν προκριματικό γύρο και σε έναν τελικό γύρο με δύο εκτελέσεις ανά φάση. Το σκορ θα καθοριστεί από την καλύτερη πορεία του κάθε διαγωνιζόμενου , με τους κορυφαίους δώδεκα σκιέρ να προχωρούν στον τελικό. Η πίστα που βρίσκεται περίπου 20 μίλια από το Σότσι, είναι ημισωλήνας 234 μέτρων στο Rosa Khutor Extreme Park. 

Ski και Snowboard Slopestyle

Οι σκιέρ θα κατέβουν μία πορεία 565 μέτρων σε δύο φάσεις (δύο γύροι ανά φάση) όπου η καλύτερη απόδοση τους (ένας συνδυασμός πόντων βασισμένος σε εκτέλεση, στυλ, ποικιλία, δυσκολία και γενική πρόοδο) θα στείλει  δώδεκα σκιέρ στον τελικό σε μία πίστα 635 μέτρων.

Δίαθλο μεικτό ρελέ

Σκι και σκοποβολή. Στο αγώνισμα θα λάβουν μέρος 19 χώρες, ενώ κάθε ομάδα θα έχει τέσσερις αθλητές. Ο αγώνας περιλαμβάνει μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων για τις γυναίκες και μία 7,5 χιλιομέτρων για τους άνδρες. Οι αγωνιζόμενοι θα σταματούν σε συγκεκριμένα σημεία, όπου θα είναι τοποθετημένοι στόχοι, τους οποίους θα πρέπει να χτυπήσουν με ειδικά όπλα. Η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τον ταχύτερο συνολικό χρόνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο σκι και διάθλου Laura Cross Country στις 19 Φεβρουαρίου. Η Νορβηγία, αιώνιος κορυφαίος ανταγωνιστής στην παγκόσμια κατάταξη, θεωρείται φαβορί και ακολουθούν οι γαλλικές και γερμανικές ομάδες