Ποια είναι τα δέκα φαβορί για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον – Τι «δίνει» στοιχηματική εταιρεία

Οι στοιχηματικές έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τις προβλέψεις τους για το ποιος είναι φαβορί να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον 

AP 19311524650225

Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον μέχρι χθες να «ξόρκιζε» το οποιοδήποτε σενάριο παραίτησης του δηλώνοντας πως «όχι, όχι, όχι δεν θα παραιτηθώ, αλλά μετά τις περίπου 40 παραιτήσεις, η έξοδος από την ηγεσία του κόμματος φαντάζει μονόδρομος.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε σήμερα να παραιτηθεί, αλλά ζητάει να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι το φθινόπωρο όταν και θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός των Τόρις.

Μετά τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, όπως ήταν λογικό ξεκίνησαν τα σενάρια διαδοχής.

Οι στοιχηματικές έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τις προβλέψεις τους για το ποιος είναι φαβορί να τον διαδεχθεί.

Το Sky Bet δίνει τα εξής ποσοστά:

– Πένι Μορντόντ με απόδοση 9/2
– Ρίσι Σούνακ με απόδοση 9/2
– Μπεν Γουάλας με απόδοση 6/1
– Λιζ Τρας με απόδοση 8/1
– Σατζίντ Τζάβιντ με απόδοση 8/1
– Ναντίμ Ζαχάουι με απόδοση 9/1
– Τζέρεμι Χαντ 1με απόδοση 0/1
– Τομ Τούγκεντχατ με απόδοση 12/1
– Μάικλ Γκόουβ με απόδοση 16/1
– Στιβ Μπέικερ με απόδοση 18/1

Περισσότερες από 40 παραιτήσεις σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον 

Μετά τις τελευταίες παραιτήσεις, περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Σήμερα, μετά το χθεσινό μπαράζ των παραιτήσεων, τον δρόμο των νέων παραιτήσεων άνοιξε ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι.

Νωρίς το πρωί ανακοίνωσαν την παραίτησή τους και μπήκαν στην τεράστια λίστα με τα ονόματα των κυβερνητικών στελεχών που εγκατέλειψαν το (υπό βύθιση λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου που συγκάλυψε) “καράβι” της κυβέρνησης Τζόνσον.

Έπειτα τους ακολούθησε ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς, που έγινε ο τρίτος της ημέρας που παραιτείται λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας».

Σε επιστολή που έγραψε ο Χιντς με αποδέκτη τον Μπόρις Τζόνσον, σημείωσε ότι: «Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός»,

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…