Newsroom

Newsroom

Αυτά είναι τα 25 "μυστικά" χωριά της ΕΕ που πρέπει να πας – Ανάμεσά τους δύο ελληνικά

Μια λίστα με τους 25 μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης δημιούργησε το Travel+Leisure, ανάμεσα στους οποίος βρίσκεται ένα ελληνικό νησί και ένα χωριό.

59107dbd1dc524ec698b4569

Τα μέρη που επελέγησαν ξεχωρίζουν για τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ατέλειωτα ελαιόδεντρα και υπόσχονται στους επισκέπτες τους να αποκαλύψουν την ψυχή και την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκονται.

Δείτε αναλυτικά την λίστα 

1. Giornico, Ελβετία

Το ιταλόγλωσσο Καντόνι του Τιτσίνο στη νότια Ελβετία σίγουρα θα σας γοητεύσει. Για να εκτιμήσετε την περιοχή κατευθυνθείτε στο Giornico με έναν μικρό ποταμό, πανέμορφα γεφύρια και γραφικά εστιατόρια. 


2. Κότορ, Μαυροβούνιο

Πόλος έλξης των τουριστών είναι το τοπίο του Κόλπου του Κότορ αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των τουριστών. Η φυσική πολιτιστική-περιοχή του Κότορ είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


3. Bolgheri, Ιταλία

Το Bolgheri είναι ανάμεσα σε αμπελώνες της νότιας Maremma της Τοσκάνης και φημίζεται για το κόκκινο κρασί που ανταγωνίζεται το γαλλικό Bordeaux.

4. Staufen
im Breisgau, Γερμανία

Διαθέτει πολλά αξιοθέατα και που δεν θα σταματήσουν να σας συναρπάζουν. Η πόλη έχει να προσφέρει διάσημες τοποθεσίες, εξαιρετικά εστιατόρια και μια ποικιλία σε διασκέδαση. 

5. Lavenham, Αγγλία

Μπορεί να είναι μικρή αλλά μαγεύει τους επισκέπτες της. Διαθέτει 350 παραδοσιακά σπίτια και παραδοσιακά καταστήματα με τσάι που προέρχεται από βότανα υπό εξαφάνιση της αγγλικής υπαίθρου.

6. Aberdour, Σκωτία

Το χωριό έχει ένα μεσαιωνικό κάστρο, δεν είναι φιλικό στα αυτοκίνητα όμως διαθέτει εξαιρετικούς πεζόδρομους.Τον Αύγουστο είναι μια ήρεμη βάση για τους επισκέπτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου, όμως τον υπόλοιπο χρόνο είναι ένα ζωντανό χωριό από πέτρα, με φιλόξενες παμπ και καταστήματα.

 


7. Norcia, Ιταλία

Είναι μια περιοχή με ζωντανές γαστρονομικές παραδόσεις χρόνων (τυριά, τρούφα, μέλι). Η τεχνική για το προσούτο βασίζεται σε μεθόδους 800 χρόνων.


8. Roundstone, Ιρλανδία

Φημίζεται για τα βατόμουρά του.Πρόκειται για ένα ψαροχώρι του 19ου αιώνα προσφέρει θέα από την οροσειρά Twelve Bens και εδώ μπορείτε να αγοράσετε τα παραδοσιακά τύμπανα της Ιρλανδίας, bodhran, αλλά και να απολαύσετε τη μπύρα ή το ουίσκι σας σε παραδοσιακά μπαρ.


9. Chassignolles, Γαλλία

Το χωριό ήταν δημοφιλές στην ελίτ της Μασσαλίας τη δεκαετία του 50′ και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει τα καταπράσινα ηφαίστεια καθώς και τα ιαματικά νερά του.


10. Φολέγανδρος, Ελλάδα

Σε αυτό το ήρεμο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη, τα κτίσματα δεν ξεπερνούν τους 2 ορόφους, τα κρουαζιερόπλοια δεν προσεγγίζουν στο λιμάνι και δεν υπάρχουν μπουτίκ και πολυτελή εστιατόρια.  Αντίθετα, στο απομακρυσμένο αυτό νησί του Αιγαίου, τα κύματα χτυπούν στις βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες τρέχουν στους λόφους και ξύλινοι ανεμόμυλοι γυρίζουν με το θαλασσινό αεράκι. 


11. Γεταρία, Ισπανία 

12. Marvão, Πορτογαλία 

13. Τέρτσελινγκ, Ολλανδία

14. Tisvildeleje, Δανία 

15. Arild, Σουηδία


16. Hellnar, Ισλανδία 

17. Slavonice, Τσεχία   

18. St. Mawes, Αγγλία 

19. St.-Geniès, Γαλλία 

20. Καρδαμύλη, Ελλάδα


21. Ullastret, Ισπανία

22. Hall in Tirol, Αυστρία   

23. Koguva, Εσθονία

24. Plios, Ρωσία

25. Viscri, Ρουμανία 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…