Newsroom

Newsroom

«Αυτά είναι… και δεν σηκώνουν αμφιβολία» – Οι Ρώσοι δείχνουν τα έγγραφα για την ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς 

Δείτε τις φωτογραφίες με τα έγγραφα που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

AP489380464419

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα, που σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, αποδεικνύουν τα σχέδια για ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έξι σελίδες εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Στην επίμαχη ανάρτηση του υπουργείου τονίζεται πως αυτή είναι «η διαταγή του διοικητή της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, όπως περιγράφεται στο έγγραφο των τριών σελίδων και επιβεβαιώνεται χωρίς ίχνος σκιάς: το καθεστώς του Κιέβου μυστικά προετοίμαζε επιθετική επιχείρηση κατά του Ντονμπάς, προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2022».

 

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN και του Θ. Αυγερινού για το συγκεκριμένο θέμα:

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…