Newsroom

Newsroom

Αυστριακός ΥΠΕΣ: "Ακατανόητο" να γίνονται επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα

«Ακατανόητο» χαρακτήρισε το να είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

5768e30c1dc52464528b46d4

Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Σομπότκα, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της «οικογένειας του Δουβλίνου».

Υπενθυμίζεται ότι ο προερχόμενος από το συγκυβερνών – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Σομπότκα πρόσφατα διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη γνωστή για τις επανειλημμένες φραστικές επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Σε χθεσινές συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμαν, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει με τις επίκαιρες προκλήσεις, όπως τη μεταναστευτική πίεση, τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην ΕΕ.