Newsroom

Newsroom

Αυστραλία: Φόβοι για βαθιά κρίση στο σύστημα υγείας εξαιτίας του κορονοϊού

«Εάν ξεφύγει η κατάσταση, το σύστημα υγείας μας θα κατακλυστεί και ο κόσμος θα σχηματίζει ουρά για μηχανήματα υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας»

v3imagesbin51f71a2d48a6d3e73c17e63e14014823 3ans7x7ss1vlq4xlzt2 t1880 1

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η επιταχυνόμενη εξάπλωση του κορονοϊού υπάρχει κίνδυνος να θέσει υπό τεράστια πίεση τις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Αυστραλία, την ώρα που τίθενται σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε αργά χθες νέους περιορισμούς, που προβλέπουν το κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων, που δεν θεωρείται ότι καλύπτουν βασικές ανάγκες, οδηγώντας τη χώρα πιο κοντά σε μέτρα αποκλεισμού όπως αυτά που εφαρμόζονται σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης.

Τα νέα μέτρα περιορίζουν τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να είναι παρόντες σε γάμους σε 5 – το ζευγάρι, το πρόσωπο που τελεί το μυστήριο και δύο μάρτυρες – ενώ σε κηδείες επιτρέπεται να παραβρίσκονται έως 10 άνθρωποι.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάμε από τους Αυστραλούς», αναγνώρισε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία ξεπέρασε τα 2.250, ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτόριας, ο Ντάνιελ Άντριους, προειδοποίησε ότι εάν οι ουρές που εμφανίζονται έξω από τα γραφεία της βασικής υπηρεσίας πρόνοιας Centrelink αρχίσουν να εμφανίζονται στα νοσοκομεία, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

«Εάν ξεφύγει η κατάσταση, το σύστημα υγείας μας θα κατακλυστεί και ο κόσμος δεν θα σχηματίζει ουρές στο Centrelink για πληρωμές, θα σχηματίζει ουρά για μηχανήματα υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας, για αναπνευστήρες και κλίνες εντατικής θεραπείας και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό – δεν μπορείς να μπεις στην ουρά για μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά ο Άντριους στη Μελβούρνη.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…