Αυστηρή προειδοποίηση Rolling Stones προς Τραμπ: Μη χρησιμοποιείς τα τραγούδια μας 

Το θρυλικό συγκρότημα της ροκ Rolling Stones προειδοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ με νομικές συνέπειες εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.
 

NewsRoom 28/06/2020 | 11:43

Σύμφωνα με δήλωση του συγκροτήματος που επικαλείται το BBC, η νομική ομάδα των Stones ήδη συνεργάζεται με τη BΜI (Broadcast Music, Inc - οργανισμός διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων), προκειμένου να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της μουσικής τoυς.

Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα, το επιτελείο του χρησιμοποίησε το τραγούδι των Stones «Yοu Can't Always Get What You Want».

Το τραγούδι είχε χρησιμοποιηθεί από τον Τραμπ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας το 2016, προκαλώντας και τότε την αντίδραση των Stones.

Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρεται ότι λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα για να απαγορευθεί στον κ. Τραμπ να χρησιμοποιεί στο μέλλον υλικό των Stones καθώς προηγούμενες σχετικές οδηγίες αγνοήθηκαν.

Η BMI φέρεται να έχει ήδη προειδοποιήσει το επιτελείο του Τραμπ ότι πιθανή χρήση τραγουδιών των Stones θα επιφέρει νομικές συνέπειες.