Newsroom

Newsroom

Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που είχε καλέσει για σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της χώρας. Αμέσως μετά, ο Ευαγ. Βενιζέλος…

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που είχε καλέσει για σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της χώρας. Αμέσως μετά, ο Ευαγ. Βενιζέλος προέβει στις ακόλουθες δηλώσεις.
Αρχικά μίλησε για τη ρευστή κατάσταση που βρίσκεται η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία και συγκεκριμένα για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχεται το πιο ισχυρό νόμισμα του κόσμου, το ευρώ.
Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που αμφισβητείται από κύκλους του εξωτερικού, δεν είναι η κυβερνητική αποτελεσματικότητα, αλλά η ικανότητα της χώρας να αντεπεξέλθει στην παρούσα συγκυρία και να ανακτήσει την ανταγωνιστική της θέση.
Γι’ αυτό και εξαπέλυσε έντονη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι, αν και γνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης, με τις δηλώσεις του υπονομεύει την θέση της χώρας. Είπε επίσης χαρακτηριστικά, ότι η δημόσια τοποθέτηση του κάθε αναλυτή, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ότι τα λεγόμενα του μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποσταθεροποιήσουν τη δεινή θέση της χώρας.
Σχετικά με τις αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης, δήλωσε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει 3 σταθερούς πυλώνες, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων 2011-2012, τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για να γίνει ξανά η χώρα ανταγωνιστική και παραγωγική.
Τόνισε ακόμα, ότι το μεσοπρόθεσμο αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί στο σύνολο του καθώς και τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, όπως το ειδικό τέλος ακινήτων.
Κλείνοντας, είπε ότι αύριο θα γίνει νέα συνεδρίαση για την εξειδίκευση αυτών των αποφάσεων και ότι θα έχει τηλεδιάσκεψη με την τρόικα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…