Αύριο το μεσημέρι η ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ψηφοφορία μεταφέρεται για το μεσημέρι της Παρασκευής

NewsRoom 24/01/2019 | 17:49

Για αύριο το μεσημέρι στις 14:30 μεταφέρθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων που μετέφερε στο Σώμα ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Σπύρος Λυκούδης.

Η σημερινή συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα διαρκέσει έως τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Η ψηφοφορία αναμένεται να αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά το πέρας των ομιλιών και συγκεκριμένα στις 14:30 το μεσημέρι.

Σήμερα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Κατά τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα αμέσως μετά την τοποθέτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει και τη συζήτηση αύριο λίγο πριν την εκκίνηση της ψηφοφορίας.

«Δεν έχουμε καμία πίεση»

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η δέσμευση για άπλετο χρόνο συζήτησης θα υλοποιηθεί στο ακέραιο, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν έχουμε κανενός είδους πίεση εξωτερική για το πότε θα τελειώσουμε».

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει σειρά στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και συμπλήρωσε πως η ψηφοφορία θα γίνει δια εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.