Αύριο κρίνεται η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών από το δικαστήριο της Αδριανούπολης

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών για τέταρτο 24ωρο, βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο. Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δυο αξιωματικών.

5a9bc3331dc52440048b4570

Η αυριανή ημέρα θα δείξει πιθανότατα τις προθέσεις της γειτονικής χώρας, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και δικαιοσύνης. Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών. Παρά όμως τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Αθήνας, εκφράζονται και ανησυχίες για το αν θα υπάρξει παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να συνδέσει με κάποιο τρόπο την εν λόγω υπόθεση με εκείνη των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα και την έκδοση των οποίων ζητά με επιμονή η Αγκυρα.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απορρίπτουν κάθε σενάριο ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους, ή σύνδεσης των δύο υποθέσεων.

Στην Τουρκία οι γονείς 

Τα σύνορα θα περάσουν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών προκειμένου να παραστούν την Δευτέρα στην δίκη των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros –news.gr, οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν χθες από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

Οι γονείς του υπαξιωματικού από την Ορεστιάδα, παραβρέθηκαν και στην παράκληση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν, ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους