Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώην εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία έξω από την Αlpha bank

Εξω από τα γραφεία της Alpha Bank στη Σταδίου θα βρεθούν αύριο (Tρίτη 7/7) στις 11 οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» ζητώντας να αποσύρουν οι τράπεζες τις καταχρηστικές ανακοπές για τα έσοδα από τον πλειστηριασμό του κτιρίου της Μίνωος ώστε 850 άνθρωποι να λάβουν επιτέλους ένα ποσοστό από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

107383557 3202673279850659 3175925045176070009 o

Οι πρώην εργαζόμενοι της «Ε» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται έχοντας φτάσει πολύ κοντά, ωστόσο η ανακοπή που άσκησαν οι Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Οπως τονίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του από τις 26 Ιουνίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, πήρε σαφέστατη θέση στη Βουλή που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Ομως, οι διοικήσεις των δυο Τραπεζών αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που τους έχουν υποδείξει οι πάντες: να αποσύρουν τις καταχρηστικές ανακοπές τους, ώστε στις 17 Ιουλίου οι πρώην εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι προχώρησαν στην έκδοση πρωτοσέλιδου με τίτλο «ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ» όπου καταγγέλλουν την αναλγησία των δυο τραπεζών και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης, η οποία επί 36 χρόνια σφράγισε το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, λείπει εδώ και πολλά χρόνια από τα περίπτερα.

Οι εργαζόμενοί της, όμως, είναι ακόμα εδώ, τουλάχιστον όσοι άντεξαν και αντέχουν την ανεργία, την υποαπασχόληση, την έλλειψη εισοδήματος, την ανέχεια. Και είναι εδώ και απασχολούν τη δημόσια σφαίρα όχι επειδή το θέλησαν οι ίδιοι, αλλά επειδή δυο Τράπεζες επιδιώκουν να στραγγαλίσουν το πλέον στοιχειώδες δικαίωμά τους: να εισπράξουν έστω ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης και των δεδουλευμένων τους».

Στο πλευρό των απολυμένων της «Ελευθεροτυπίας» καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση βρίσκεται το σύνολο των ενώσεων του τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ,ΕΠΗΕΜ-Θ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ). Οι Ενώσεις καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων σε ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα χρόνια και, στην πλειονότητά τους, είναι άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση. Αρκετά ακόμη σωματεία όπως και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου δηλώνουν τη συμπαράσταση τους.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…