Newsroom

Newsroom

Αύριο η δίκη του πρώην γυμνασιάρχη που "κουκούλωσε" σεξουαλική παρενόχληση στο σχολείο του

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η δίκη του πρώην διευθυντή του 6ου Γυμνάσιου Μυτιλήνης Βασίλειου Μακρυπούλια με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

5a0c40c11dc524d8218b45c6

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είχε παραπεμφθεί σε δίκη με απόφαση εισαγγελέα . Στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, περιλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία εκείνα που αφορούν τις πράξεις και τις παραλείψεις του γυμνασιάρχη ως προς την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της σχολικής καντίνας, τον οποίο ο γυμνασιάρχης έσπευσε να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να ελέγξει τις σχετικές καταγγελίες και τα ακλόνητα στοιχεία που είχαν τεθεί υπόψη του από τους γονείς των ανήλικων θυμάτων.

Η αφίσα στους δρόμους για την αυριανή δίκη

Αφίσες στους δρόμους έχουν κολλήσει πολίτες για την αυριανή δίκη με τίτλο «καμία ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση»


 Παλιότερα στους δρόμους της Μυτιλήνης γράφτηκαν και συνθήματα για την περίπτωση Μακρυπούλια 


Για τον Μακρυπούλια οι νεκροί του Πολυτεχνείο είναι «μύθος»

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973.

Στο περιστατικό είχε αναφερθεί και ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας με δημοσίευμα του για το οποίο είχε συλληφθεί . Στο δημοσίευμα με τίτλο “Προκαλεί με την ανοχή, τίνων” για το οποίο κατηγορείται ο Μπαλάσκας ασκούσε δριμύτατη κριτική στην ανάρτηση του γυμνασιάρχη για το Πολυτεχνείο που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο: «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» και καταγγέλλει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο ένας εκπαιδευτικός να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις. Η εκδίκαση της αγωγής του Μακρυπούλια κατά του δημοσιογράφου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου με την οποία του ζητάει 50.000 ευρώ.

Το παράδοξο ήταν ότι αντί να διερευνηθεί το βάσιμο των όσων αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος και να διερευνηθεί ο ρόλος του γυμνασιάρχη στο σχολείο και η επίδρασή του στη διάδοση φασιστικών ιδεών στους μαθητές, ο δημοσιογράφος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική για τις φασιστικές απόψεις του γυμνασιάρχη.

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Παναγιωτοπούλου Τσολάκη

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη μάθαμε πράγματα για την Άννα Παναγιωτοπούλου, που δεν χρειαζόταν να…

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…