Αχτσιόγλου: Θα δοθεί μεγάλο μέρισμα φέτος από το πλεόνασμα

Η Υπουργός Εργασίας μίλισε για τις επιστροφές του ΕΦΚΑ, τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και την πορεία της αξιολόγησης, στο Έθνος της Κυριακής.

5a07e8b61dc52404468b4581

Φέτος όπως και πέρυσι η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων αφήνει στην κυβέρνηση το περιθώριο να επιστρέψει στην κοινωνία την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, δήλωσε Υπουργός Εργασίας Ε Αχτσιόγλου .

Όπως υπογράμμισε, φέτος είναι σημαντικά μεγαλύτερο το ποσό που θα διατεθεί για τη στήριξη των πιο αδύναμων αλλά και για να αποκατασταθούν αδικίες που προκάλεσαν νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως για παράδειγμα η παρακράτηση εισφορών υγείας επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η Ε. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμη πως ολοκληρώνεται η απαραίτητη προεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016 και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επιστροφή των ποσών στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών.

«Η ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει αποπληρωμή σε έως και 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων έως 85%. Θα καλύπτει ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους καθώς και αγρότες, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής. Επίσης, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για την τρίτη αξιολόγηση ανέφερε πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, σε μια ατμόσφαιρα αρκετά ευνοϊκότερη από το παρελθόν, η οποία επικαθορίζεται από τη θετική στιγμή που υπάρχει στην ελληνική οικονομία. «Τα θέματα ένα προς ένα κλείνουν, συχνά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» ανέφερε και εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πριν το τέλος του χρόνου, «θα περάσουμε στη φάση της περαιτέρω εξειδίκευσης των μέτρων ρύθμισης του χρέους και την ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος. Από την άνοιξη του 2018 θα μπορούμε πλέον να συζητάμε αποκλειστικά για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

«Αυτή θα είναι ταυτόχρονα και η περίοδος που θα προετοιμάσει τη δυναμική είσοδο της χώρας στην επόμενη μέρα» ανέφερε η Ε. Αχτσιόγλου .

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…