Αχτσιόγλου: Δεν λύνονται μέσω τεχνικών κλιμακίων τα εργασιακά, θέλουμε πολιτική συμφωνία

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών της υπουργού Εργασίας με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, με σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών θέσεων κατά τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Όπως εκτιμά η κ. Αχτσιόγλου το ζήτημα των εργασιακών δεν λύνεται μέσω τεχνικών κλιμακίων, αφού αποτελεί «βαθιά πολιτικό θέμα», προκρίνοντας την πολιτική συμφωνία.

584050991dc524f8398b46b4

Η Έφη Αχτσιόγλου επικοινώνησε σε εκπροσώπους του Ε.Κ. την ανάγκη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το σύνολο των συνομιλητών της να ευθυγραμμίζεται με τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

«Τα μέλη του ΕΚ που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Ενδεικτικό παράδειγμα οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, μετά το πέρας της συνάντησης με την υπουργό. Ο κ. Πιτέλα χαρακτήρισε τη συνάντηση παραγωγική και θετική, υποστηρίζοντας πως το κοινοτικό κεκτημένο στα εργασιακά πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτέλα και προσέθεσε ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

Σχετικά με το επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, η κ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης. Επίσης, εκτίμησε ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…