Newsroom

Newsroom

Το αβγό του φιδιού στην Ηλεία

Η μεταφορά 100 περίπου μεταναστών στο Κατάκολο της Ηλείας ήταν η αφορμή για αντιδράσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ηλεία. Τα…

Η μεταφορά 100 περίπου μεταναστών στο Κατάκολο της Ηλείας ήταν η αφορμή για αντιδράσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ηλεία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκε στο Μεσσηνιακό κόλπο από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας πλοιάριο με μετανάστες που σκόπευαν να μεταβούν από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία. Το Λιμενικό υποχρέωσε τον καπετάνιο να σταματήσει την πορεία του και το σκάφος οδηγήθηκε στο Κατάκολο της Ηλείας.

Η πλειοψηφία των μεταναστών κρατείται στο τελεωνείο Κατάκολου ενώ οι υπόλοιποι προωθήθηκαν σταδιακά στους χώρους κράτησης της Α.Δ. Ηλείας. Στο Κούβελο της Ηλείας υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους για την παραμονή των «λαθρομεταναστών» που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο «αγνές» όσο θα ήθελαν οι ίδιοι να ισχυριστούν.


Η ακροδεξιά οργάνωση Εθνική Δράση Ηλείας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της μέσω της ιστοσελίδας τους ότι «Έπειτα απο την αποτελεσματική δράση της Ε.Δ.Η μαζί με τους αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής του Κούβελου, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν εκ νέου στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου και κρατούνται προσωρινά οι περισσότεροι απο αυτούς σε βαγόνια-κοντέινερ.»

Τα παρακάτω αποσπάσματα από την ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.edhleias.blogspot.com που καταφέρεται με μίσος εναντίον των μεταναστών εργατών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις διαθέσεις και τις προθέσεις των ενεργειών της εν λόγω οργάνωσης:


« Πρέπει οι αλλοδαποί, μετά το τέλος της εργασίας και τη λήξη του χρόνου παραμονής τους, να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα. Η εθνική αλλοτρίωση της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει.»

« Οι οικογενειακές πολιτικές του κράτους, όπως τα επιδόματα και τα δάνεια, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά στις ελληνικές οικογένειες.
Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού δεν πρέπει να υπονομεύεται από υπερεθνικές οργανώσεις, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και το ΔΝΤ.»

« Οι αλλοδαποί θα πρέπει να εξαιρεθούν από το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και να οριστεί μια ξεχωριστεί κοινωνική νομοθεσία. Ένα κοινωνικό ταμείο αλλοδαπών θα πρέπει να χρηματοδοτείται από τους ίδιους καθώς και τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν. Οι αιτούντες άσυλο δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα για κοινωνικές παροχές.»

« Ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού εκατομμύρια αλλοδαποί εισέβαλαν στην Ελλάδα. Σε πολλές πόλεις τα «γκέτο» των μεταναστών αποτελούν παράλληλες κοινωνίες και έχουν καταστήσει τον υπόλοιπο ελληνικό πληθυσμό μειονότητα στην ίδια του την χώρα. Η πολυπολιτισμική κοινωνία απέτυχε. Ο επαναπατρισμός των ξένων πρέπει να γίνει άμεσα.»

«Πρέπει να σταματήσει η πολιτική της ενσωμάτωσης, γιατί, εκτός από δαπανηρή, επικεντρώνεται στην ανάμιξη της ελληνικής εθνικής ουσίας με ξένους λαούς. Η ένταξη ισοδυναμεί με γενοκτονία. Πρέπει να σταματήσει ο πολιτιστικός παρεμβατισμός από ξένα θρησκευτικά κέντρα. Μια ιδιαίτερη απειλή για την ταυτότητα και τον πολιτισμό των Ελλήνων δεν προέρχεται από το Ισλάμ ως θρησκεία, αλλά από τον εξισλαμισμό.»

« Ο νόμος για το άσυλο στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε καταχρήσεις, σε αφάνταστη κλίμακα, και μία επιβάρυνση των δημοσίων δαπανών σε εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, αυτός ο νόμος πρέπει να διαγραφεί χωρίς αντικατάσταση. Η δυνατότητα επιστροφής των Ελλήνων, που τώρα ζουν στο εξωτερικό, πρέπει να είναι επιθυμητή ανά πάσα στιγμή.»

« Η ΕΘνική Δράση Ηλείας δεσμεύεται να αποκαταστήσει την εσωτερική ασφάλεια μέσω του νόμου και της τάξης…»

« Η Εθνική Δράση Ηλείας ζητά να εφαρμοστεί η Συνθήκη της Λωζάνης και να απελαθούν οι πλεονάζοντες Τούρκοι.»

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…