Newsroom

Newsroom

Αυγενάκης: Ειρωνεύτηκε αγρότη και το πλήρωσε ακριβά – «Το αρκετά υπουργέ στον οδηγό σας» (video)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε σε εκπομπή ΟΡΕΝ με... πολύ αέρα αλλά απέναντι του βρήκε την οργή των αγροτών

Αυγενάκης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του ΟΡΕΝ με διπλή τακτική απέναντι στους εξαγριωμένους αγρότες.

Από τη μία μεγαλοστομίες ότι οι αγρότες είναι ευπρόσδεκτοι για διάλογο στο υπουργείο για να γίνει συζήτηση για τα προβλήματά τους και από την άλλη ειρωνείες και απαξίωση.

Μόνο που ο Λ. Αυγενάκης δεν είχε υπολογίσει την έκρηξη του Χρήστου Σιδερόπουλου, αγρότη από τη Λάρισα.

Αυγενάκης – Ο έντονος διάλογος με τον Χ. Σιδερόπουλο

Ειδικότερα ο υπουργός ενέφερε πως το αγροτικό ρεύμα και η αρωγή των πλημμυροπαθών, ήταν αρμοδιότητα του υπουργού ΠΕΝ και όχι του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου με τον Χ. Σιδερόπουλο να απαντά: “Τι πάει να πει είναι άλλου υπουργού; Οι υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται”.

“Ήρεμα τώρα. Ήρεμα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας. Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά. Μέχρι εδώ. Πάμε”, ήταν η ειρωνική απάντηση Αυγενάκη για να εισπράξει μια πληρωμένη απάντηση

“Το αρκετά κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας”, ανταπάντησε ο Χρήστος Σιδερόπουλος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το 12:00 και μετά

Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της βορείου Ελλάδας ετοιμάζουν δυναμική κάθοδο στην αυριανή (1/2) έκθεση Agrotica, με 300 τρακτέρ, με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου.

«Μέχρι τις 10:30 το πρωί, τα 300 τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά– , θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτησή τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ελεύθερη δίοδος προκειμένου να περνούν οι επισκέπτες της έκθεσης και όχι μόνο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Χατζηπαραδείσης, αγρότης από τον Λαγκαδά.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτείνουμε το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας: «η κινητοποίησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται με στόχο να δείξουμε ότι ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων που καθένας από εμάς έχει, όλοι μας είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωση και βιωσιμότητά μας».

«Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας στην Agrotica, καλούμε όλα τα μέσα, πολιτικούς και πολίτες να μας επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον πρωτογενή τομέα». «Είναι δικαιολογημένο και καλώς βρίσκεται ο κάμπος της Θεσσαλίας στο επίκεντρο, αλλά τα προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα οξύνονται για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και η επιβίωση είναι θέμα χρόνου να “γκρεμιστεί”», υπογράμμισε.