Ο Δρ Τζέρεμι Λόντον είναι καρδιαγγειακός χειρουργός στη Σαβάνα της Τζόρτζια και μιλώντας στο Fox News Digital έδωσε την απάντηση στο ερώτημα «τι κάνουν τα αυγά στην καρδιά μας;.
Όσα αναφέρει βέβαια μπορεί να μας εκπλήσσουν καθώς τόνισε ότι:
«Η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τη συνολική χοληστερόλη μας τόσο πολύ όσο νομίζουμε.
Τα αυγά είναι ένα “θεόσταλτο προϊόν” και “μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης”».
Όπως περιγράφει ένα κανονικό αυγό έχει περίπου 5 έως 6 γραμμάρια πρωτεΐνης , είναι «γεμάτο μέταλλα» και «μικροθρεπτικά συστατικά» όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, το σελήνιο και η χολίνη.
«Έτσι, έχει πραγματικά επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι ο κίνδυνος που είχε αρχικά διακηρυχθεί στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
Τώρα πιστεύεται ότι είναι πραγματικά μια πολύ καλή διατροφική πηγή για τα άτομα», δήλωσε ο London.
Από τη μεριά της η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, με έδρα το Ντάλας του Τέξας, δήλωσε ότι ένα ολόκληρο αυγό την ημέρα μπορεί να συμπεριληφθεί ως μέρος μιας υγιεινής για την καρδιά διατροφής για υγιείς ενήλικες, ενώ δύο αυγά ημερησίως είναι αποδεκτά για υγιείς ηλικιωμένους με φυσιολογική χοληστερόλη.
Ωστόσο ο γιατρός προειδοποίησε ότι είναι «δύσκολο να μελετήσει κανείς ένα μόνο τρόφιμο» και «πραγματικά κρίσιμο να κατανοήσει ολόκληρη τη διατροφή» ενός ατόμου.
Τώρα όσον αφορά το είδος των αυγών που καταναλώνονται, ο Λόντον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει «κάποιο πλεονέκτημα» στην κατανάλωση των αυγών που παράγονται από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής.
«Προσωπικά πιστεύω ότι έχει αντίκτυπο» καθώς «είμαστε ό,τι τρώμε» και όλα όσα βάζουμε στο στόμα μας είναι τότε τα δομικά στοιχεία για τον εαυτό μας, ενώ «Το ίδιο ισχύει και για τα κοτόπουλα», δήλωσε ο Λόντον.
Στην κλασσική ερώτηση για το αν ο κρόκος ή το ασπράδι είναι καλύτερο για την καρδιά σας, «το μεγαλύτερο μέρος του διατροφικού οφέλους προέρχεται στην πραγματικότητα από τον κρόκο», δήλωσε ο γιατρός.
«Θα χρησιμοποιήσω δύο αυγά και στη συνέχεια θα προσθέσω λίγο ασπράδι για να δώσω περισσότερο όγκο και περισσότερη πρωτεΐνη επίσης», συνέχισε.
«Επειδή θέλω τη διατροφική αξία από τον κρόκο, αλλά μου αρέσει να έχω αυτή την πρόσθετη πρωτεΐνη, ακριβώς επειδή στηρίζομαι πολύ στην πρωτεΐνη στην προσωπική μου διατροφή», σημείωσε ο χειρούργος.
Βέβαια ο Λόντον τόνισε ότι είναι προσωπική επιλογή το αν θα τρώει κανείς αυγά ή όχι και έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον παρακολουθούσαν λέγοντας:
«Ακούστε το σώμα σας, ακολουθήστε τους βιοδείκτες σας και δημιουργήστε ένα διατροφικό πλάνο που είναι απολύτως σωστό για εσάς».
Ειδήσεις σήμερα:
Νταλάρας: Είδε την ταινία «Υπάρχω» για τον Καζαντζίδη και αποθέωσε τον Μάστορα
Φρίκη στη δομή Μαλακάσας: Μαστίγωσαν και κακοποίησαν σεξουαλικά ανήλικο παιδί