Newsroom

Newsroom

Αβέβαια μηνύματα για την κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες

Αβεβαίοτητα για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, περισσότερη δουλειά και νέες θυσίες είναι το μήνυμα που έρχεται από τις…

ntaiselmploum 0

Αβεβαίοτητα για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, περισσότερη δουλειά και νέες θυσίες είναι το μήνυμα που έρχεται από τις Βρυξέλλες. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι η πορεία της χώρας είναι ανοδική και ότι σύντομα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα για τις μελλοντικές τους κινήσεις.  

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επισήμανε ότι “η αξιολόγηση επί του ελληνικού προγράμματος δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί και χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα”.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τόσο την Ελλάδα, όσο και την τρόικα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, καθ’ ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup (άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης).

Επιπλέον, τόνισε ότι οι ευρωεκλογές και η “άνοδος του ευρωσκεπτικισμού” που παρατηρείται σε όλες τις χώρες δεν αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσων, Όλι Ρεν, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και έχει γίνει πρόοδος σημειώνοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν πιο εντατικά, τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και διαρθρωτικό επίπεδο, τις επόμενες εβδομάδες.Επιπλέον, τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να καταγράφεται αποπληθωρισμός στις χώρες όπου έχει προκληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης του (εργασιακού) κόστους, προειδοποίησε ωστόσο για τους κινδύνους από παρατεταμένο αποπληθωρισμό.

“H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά”, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό τον επιτυχημένο, όπως είπε, δρόμο.

Όπως ανέφερε, τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας δείχνουν καλά, αλλά τόνισε “ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει”.

Ερωτηθείς πότε θα εγκριθεί η επόμενη δόση του δανείου για τη χώρα μας, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή