Avaaz: Ψηφίστε για να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ

Ψήφισμα για να παραιτηθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από επικεφαλής του Eurogroup «τρέχει» το Avaaz με περισσότερες από 2200 υπογραφές να έχουν ήδη μαζευτεί.

587ce8f51dc524181d8b498b 2

Ο λόγος της ψηφοφορίας δεν είναι άλλος παρά από τις χυδαίες δηλώσεις του Ολλανδού για τις χώρες του Νότου και ειδικά για την Ελλάδα πως σπατάλησαν τα χρήματά τους σε «ποτά και γυναίκες».

Το κρεσέντο χυδαιότητας του Ντάισελμπλουμ φαίνεται να μην έχει τελειωμό καθώς με δήλωσή του ναι μεν φαίνεται να ζητά συγγνώμη αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Λυπάμαι αν προσέβαλα κάποιον με το χθεσινό μου σχόλιο. Ομολογώ πως ήταν ευθύ και μπορεί αποδίδεται στην Ολλανδική, Καλβινιστική μου καταγωγή», είπε μεταξύ άλλων.

Εκτός των ευρωβουλευτών που αντέδρασαν έντονα χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του

Ντάισελμπλουμ «προσβλητικές» και «χυδαίες», έξαλλος έγινε ακόμη και ο Ματέο Ρέντσι. Ο ιταλός πρωθυπουργός βγήκε εκτός εαυτού με τον Ντάισελμπλουμ και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ματέο Ρεντσι αφού χαρακτηρίζει «ανόητες» τις αναφορές του Ολλανδού πολιτικού, τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Ντέισελμπλουμ από τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

Από ελληνικής πλευράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου έγραψε εξοργισμένη ένα σχόλιο που “προκάλεσε”. Η βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στον ολλανδό υπουργό γράφοντας μεταξύ άλλων «η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις “πουτάνες” γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί».

Εάν λοιπόν θέλετε να ψηφίσετε για να παραιτηθεί από επικεφαλής του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ, κάντε κλικ ΕΔΩ

Τι είναι το Avaaz

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 18 γλώσσες και λειτουργεί με μια κεντρική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. 

«Μαζεύουμε υπογραφές, χρηματοδοτούμε ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουμε emails, οργανώνουμε διαδηλώσεις, δράσεις και αποστολές, μαζεύουμε χρήματα για ποικίλους σκοπούς και ασκούμε πολιτική πίεση σε κυβερνήσεις. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και διαμορφώνουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους και όλες».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…