Το ατύχημα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης που παραλίγο να πνίξει διασώστες και δύτες

Η περιπέτεια που βίωσαν τα δώδεκα αγόρια και ο προπονητής τους στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης θα μείνει σίγουρα αξέχαστη σε πολλούς. Αν και στέφθηκε με επιτυχία, οι δύτες και οι διασώστες αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες μέχρι να τα καταφέρουν, διακινδυνεύοντας την ζωή τους.

5b45c6e21dc524c92d8b45d3

Αν και 

η επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με επιτυχία και τα παιδιά βγήκαν όλα από το σπήλαιο, μέχρι και την τελευταία στιγμή θα μπορούσε η επιτυχία αυτή να είχε μετατραπεί σε τραγωδία.

Αφότου τα παιδιά απεγλωβίστηκαν, στο σπήλαιο βρισκόντουσαν ακόμα μερικοί δύτες και ο γιατρός. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση δήλωσαν στο ABC News πως μετά την απομάκρυνση των τελευταίων 4 παιδιών και του προπονητή τους από τη σπηλιά, τα μέλη της ομάδας διάσωσης που ήταν ακόμη στο εσωτερικό, παρατήρησαν πως τα νερά άρχιζαν απότομα να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η κύρια αντλία που απομάκρυνε τα νερά από τους θαλάμους των σπηλαίων έσπασε λίγο μετά την απομάκρυνση των τελευταίων παιδιών, αφήνοντας στους δύτες διάσωσης, τις ομάδες υποστήριξης και τους γιατρούς, ελάχιστο χρόνο για να βγουν από τις σπηλιές προτού και οι τρεις θάλαμοι γεμίσουν με νερό.


Δεκάδες στρατιωτικά μέλη και πολίτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή προτού πλημμυρίσει, αφήνοντας πίσω εκατοντάδες φιάλες οξυγόνου.

Λίγη ώρα αργότερα η σελίδα στο Facebook του ναυτικού της χώρας επιβεβαίωσε πως στις 9.30 μ.μ. τοπική ώρα, τέσσερα από τα μέλη τους που συμμετείχαν στη διάσωση των αγοριών, κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…