Newsroom

Newsroom

Αττική, Νότιο Αιγαίο, & Κρήτη στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων

Δημήτρης Παρασκευής: «αυτό το κύμα πανδημίας θα είναι διαφορετικό»

AP20136487864518 2

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, σε πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό του MEGA, κάνοντας λόγο για μία μικρή σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής σημείωσε πως αυτό το κύμα πανδημίας θα είναι διαφορετικό και δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων.

«Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συνάνθρωπων μας έχει εμβολιαστεί, και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες, σιγουρά αυτό το κύμα δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά των προηγουμένων. Δεν θα έχουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο ο φόβος μας είναι ότι θα έχει αρνητική επίδραση στην τουριστική περίοδο και ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των ταξιδιωτών, και έρχεται εν μέσω θερινής περιόδου».

Οι περιοχές που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών

Σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτραα που τέθηκαν σε ισχύ στη Μύκονο, ο κ. Παρασκευής δήλωσε πως ήδη σημειώνεται μία μικρή σταθεροποίηση, ενώ, συμπλήρωσε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα γίνει ορατή 10 ημέρες μετά την εφαρμογή των μέτρων.

Στόχος είναι να εμποδιστεί η έξαρση του ιού και γι’ αυτό η επιτροπή σκέφτεται μέτρα που να στοχεύουν σε αυτή την κατεύθυνση.

«Η επιθυμία μας είναι να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως στη Μύκονο και να προλάβουμε την έξαρση. Τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, η Αττική και η Κρήτη και γενικά περιοχές που είναι δημοφιλείς για διακοπές και υπάρχει έντονη διασκέδαση, συγχρωτισμός νεαρών ατόμων, που σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανεμβολίαστα».

Τα μέτρα που βρίσκονται υπό διερεύνηση δεν έχουν περιοριστικό χαρακτήρα ως προς τις μετακινήσεις, αλλά θα είναι πιο στοχευμένα ώστε να περιορίζεται η διασπορά.

Τέλος, σημείωσε ότι ένα ενδεχόμενο μέτρο που εξετάζεται για το επόμενο διάστημα είναι το εκτεταμένο testing.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας