Newsroom

Newsroom

Attica Bank: Αποσοβήθηκε η κρίση – Νέος επικεφαλής ο Θ. Πανταλάκης

H κρίση στην Attica Bank ΑΤΤ αποσοβήθηκε και εξελέγη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Θεόδωρος Πανταλάκης. Νωρίτερα η τράπεζα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον ορισμό επιτρόπου καθώς το ΤΣΜΕΔΕ αρνείτο να συναινέσει στην τοποθετηση του Θ. Πανταλάκη ως CEO.

57e027641dc524b73d8b4813

Η ανακοίνωση της τράπεζας προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, αναφέρει ότι «κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ.».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «στη συνέχεια, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

Έτσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα η τράπεζα βρέθηκε ένα βήμα πριν τον ορισμό επιτρόπου καθώς το ΤΣΜΕΔΕ αρνείτο να συναινέσει στην τοποθέτηση του Θ. Πανταλάκη ως CEO.

Η γενική συνέλευση της τράπεζας είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη στις 12.00.

Πηγές της ΤτΕ τόνιζαν τις τελευταίες ημέρες ότι ο «Πανταλάκης θα πάει στην Attica Bank είτε ως CEO είτε ως Επίτροπος», θέλοντας να υπογραμμίσουν αφενός τη σοβαρότητα της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα, αφετέρου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει η κεντρική τράπεζα και να αφήσει την Attica Bank έρμαιο κύκλων που θέλουν να παίξουν παιχνίδια, επιχειρηματικά ή πολιτικά.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε επιστολή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ζητεί να ασκήσει το σύνολο των έλεγχων που προβλέπονται στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου να σταματήσει να υπάρχει «κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…