Αθωώθηκε ο Βρετανός που κατηγορούνταν για τη δολοφονία συνομίληκου ομοεθνή στα Μάλια

Αθωώθηκε σήμερα το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου ένας Βρετανός για τη δολοφονία συμπατριώτη και συνομήλικού του…

dikastirio 2 3

Αθωώθηκε σήμερα το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου ένας Βρετανός για τη δολοφονία συμπατριώτη και συνομήλικού του στα Μάλια της Κρήτης το 2013.

Ο Βρετανός ήταν ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου, τότε, συνομηλίκου, ενώ αθωωτική ήταν η απόφαση και για τον δεύτερο συγκατηγορούμενό που είχε κατηγορηθεί για απλή συνέργεια στη δολοφονία.

Η απόφαση για την αθώωση πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το Δικαστήριο ενώ και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοκατοχή και αναμένονται οι ποινές για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι. Οι υπόλοιποι 16 συγκατηγορούμενοι των δύο, αθωώθηκαν για τις κατηγορίες τους για συμπλοκή.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου προτείνοντας να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της συμπλοκής και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της απλής συνέργειας και της συμπλοκής και πρότεινε την ενοχή του για την κατηγορία της οπλοφορίας.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους η ίδια πρότεινε για τους 14 από αυτούς την απαλλαγή τους από την κατηγορία της συμπλοκής ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε την ενοχή τους για την ίδια κατηγορία.

Ο 20χρονος είχε πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής στα Μάλια τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2013. Τότε, 30 περίπου άτομα, όλοι Βρετανοί που ανήκαν σε διαφορετικές ομάδες και έκαναν στην περιοχή τις διακοπές τους, συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα ο άτυχος 20χρονος, ο Tyrell Matthews Burton, να τραυματιστεί από μαχαίρι στη θωρακική χώρα και να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο.

Στην Αστυνομία προσήχθησαν τότε αρκετά άτομα, ενώ συνελήφθη ο 20χρονος που σύμφωνα με τη δικογραφία μαχαίρωσε τον συμπατριώτη του δύο φορές.

Η δίκη ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…