Newsroom

Newsroom

Αθωώθηκε 43χρονος για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Εύης Γατίδου

Αθωώθηκε, οριστικά και αμετάκλητα, με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά από δικαστικό «θρίλερ» πολλών ετών, ο 43χρονος που κατηγορούνταν…

diki 0

Αθωώθηκε, οριστικά και αμετάκλητα, με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά από δικαστικό «θρίλερ» πολλών ετών, ο 43χρονος που κατηγορούνταν για την υπόθεση της αγριότατης δολοφονίας (με 104 μαχαιριές) της φοιτήτριας Εύης Γατίδου στη Λάρισα, τον Σεπτέμβριο 1997.

Η άτυχη 21χρονη είχε βρεθεί κατακρεουργημένη και γυμνή από τη μέση και πάνω στο κρεβάτι του διαμερίσματός της (δυαριού) στη Λάρισα, όπου σπούδαζε. Η κοπέλα είχε γνωρίσει τον 43χρονο σε Ευαγγελική εκκλησία και ουδέποτε είχαν άλλη σχέση, εκτός αυτής της γνωριμίας. Σημειώνεται οτι ο 43χρόνος είχε ζητήσει τη φοιτήτρια σε γάμο τρεις φορές, αλλά αυτή είχε αρνηθεί. Η τελευταία  φορά που τη ζήτησε σε γάμο ήταν λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της. «Εντυπωσιακό» είναι και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως με ψήφους 7-0, ενώ αντίθετα σε δεύτερο βαθμό είχε αθωωθεί πάλι με ψήφους 7-0.

Ειδικότερα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο το 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε καμία κατηγορία. Ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003 τελικά (μετά από βουλεύματα, εφέσεις κ.λ.) ο 43χρονος δικάστηκε στον Βόλο, όπου ομόφωνα (7-0) του επεβλήθη ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Όμως, τον Ιανουάριο του 2007 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, τον αθώωσε ομόφωνα (7-0) και ακολούθησε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 η απόφαση του ΜΟΕ Λάρισας ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1.

Υπήρξε όμως και νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το 2010, που έγινε και αυτή δεκτή. Το τέταρτο δικαστήριο, το ΜΟΕ Λάρισας αθώωσε εκ νέου, τον 43χρονο, τον Ιανουάριο του 2013 με έξι ψήφους υπέρ και μία κατά (μειοψήφησε ο πρόεδρος).

Έτσι, ακολούθησε η τελευταία αναίρεση στον Άρειο Πάγο και η αμετάκλητη, αθωωτική απόφασή του (1166/2014). 

Της Μαρίας Δήμα

Πηγή: efsyn.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.