Αθώωση του Αμβρόσιου προτείνει η εισαγγελέας για το ομοφοβικό του παραλήρημα

«Το "Φτύστε τους" αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου», υποστηρίζει ο μητροπολίτης. Δεν οδηγεί σε πράξεις μίσους λέει η εισαγγελέας, κάνοντας λογικά άλματα για να τον αθωώσει.

1170667 2

Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τα ομοφοβικά σχόλια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος σε κείμενό του είχε καλέσει τους πιστούς να «φτύσουν» τους ομοφυλόφιλους.

«Όλα αυτά δεν τα έγραψα με δόλο, αλλά για να προφυλάξω την κοινωνία», δήλωσε ο Αμβρόσιος στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική της ζωής μου, γιατί διώκομαι για την αγάπη του Χριστού».

«Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει (όταν προκαλούν) να σκληραίνουμε τη στάση μας.

Το “Φτύστε τους” αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου», τόνισε.

Αναφερόμενος στη φράση απολογίας από το πρώτο δικαστήριο ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον ομοφυλόφιλων ή ακτιβιστών, είπε τώρα ότι αστειευόταν. «Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», σημείωσε αναφερόμενος στους μηνυτές.

Μάλιστα, δε δίστασε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Απόστολο Παύλο, διαβάζοντας απόσπασμα που ανέφερε: «εις θάνατον οι αμαρτωλοί και όσοι τους υποστηρίζουν»

«Εάν καταδικάσετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε και εμένα. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού», είπε.

Αθώωση προτείνει η εισαγγελέας

Με λογικά άλματα η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Αμβρόσιου από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος.

«Ο μητροπολίτης μπορεί να είναι λαοπρόβλητος και να χαίρει σεβασμού, πόσοι όπως ενστερνίζονται ή παρασύρονται από τα λόγια του; Μόνο άνθρωποι που ήδη τα πιστεύουν αυτά. Η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα μπροστά», σημείωσε η εισαγγελέας.

Τόνισε ότι αν και οι προτροπές του Αμβρόσιου είναι καταδικαστέες, η ίδια αμφιβάλλει ότι ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους.

«Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι ο φερετζές ή το καταφύγιο του εμπρηστικού λόγου», απάντησε η Πολιτική Αγωγή.

Στο πλευρό του οι Χρυσαυγίτες

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος κάθισε στα έδρανα της υπεράσπισης.

Παράλληλα, λίγες μέρες νωρίτερα, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος έκανε ανάρτηση υποστήριξης στο Twitter, με τη φράση «Δώσε πόνο δέσποτα».

Στο παρελθόν ο Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει τη ΧΑ «γλυκιά ελπίδα».

Με πληροφορίες από efsyn.gr