Αθώος ο Πελετίδης για την δημιουργία του Νότιου Πάρκου

Αθώους, εν μέσω πανηγυρισμών, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας τον δήμαρχο Πάτρας και τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου, ενός χώρου που προηγουμένως ήταν σκουπιδότοπος.

πελετίδης

Καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, βγήκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε αποφασισμένος: «Συνεχίζουμε τώρα με το ανατολικό πάρκο».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Πατρέων έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο με πορεία από το Δημαρχείο μαζί με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, με τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο, το Εργατικό Κέντρο και συνδικάτα να δίνουν το παρόν σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο Κώστας Πελετίδης και ο Χρήστος Κορδάς καταγηρούνταν για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου». Ο Δήμος Πατρέων, από τη μεριά του υποστήριξε ότι πρόκειται για «έναν χώρο που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη».

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να μεσολαβήσουν εργολαβίες. Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε χώρο περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού.

«Χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των υπηρεσιών της έβαζε συστηματικά εμπόδια, που κατέληξαν σε μια ακόμη δίωξη. Η Δημοτική Αρχή δεν υποχωρεί. Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.» συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.