«Λάδι» έβγαλε το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού τον Ηλία Κασιδιάρη, σε ό,τι αφορά τα διαγγέλματα μίσους για το κόμμα του «Έλληνες» που έκανε μέσω πολλαπλών δημοσιευμάτων στα κοινωνικά δίκτυα. Πατώντας στις αστείες δικαιολογίες της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο εδώ και τρία χρόνια νεοναζί καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», αθωώθηκε ομόφωνα για το παράπτωμα της απείθειας.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της φυλακής, ύστερα από τον σάλο που είχε ξεσπάσει με τα νέα ναζιστικά μορφώματα και την προεκλογική εκστρατεία που στήνει από τη φυλακή μέσω λογαριασμών σε Twitter, YouTube, Telegram κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα: Οι «χρυσές δουλειές» του Κασιδιάρη στο YouTube: Έσοδα που πιθανόν να πλησιάζουν τα 70.000 ευρώ ετησίως
Ενώ, λοιπόν, το πειθαρχικό συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τις 12 Απριλίου – αποτελούμενο από τον διευθυντή φυλακών, τον εποπτεύοντα εισαγγελέα και έναν κοινωνικό λειτουργό – αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης και συνεδρίασε με μεγάλη καθυστέρηση για την υπόθεση στις 5 Μαΐου, δύο ημέρες δηλαδή αφότου ο Άρειος Πάγος είχε βάλει μπλόκο στη συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την kathimerini.gr, ομόφωνα το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. «Δεν αποδείχθηκε η τέλεση του πειθαρχικού παραπτώματος της απείθειας, καθώς δεν προέκυψε ότι παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού κατά τη διάρκεια των υπό κρίση συνομιλιών», αναφέρεται στο υπηρεσιακό έγγραφο.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε παραπεμφθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της απείθειας, κατηγορούμενος ότι είχε παραβιάσει παλαιότερη απόφαση του συμβουλίου της φυλακής για περιορισμό των επικοινωνιών του. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το in, ενώ από το 2021 είχε κινηθεί διαδικασία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Τον άφησαν ανεξέλεγκτο μέσα στις φυλακές να τηλεφωνεί με τις ώρες, να ηχογραφούν τα κηρύγματα μίσους του συγγενείς και δικηγόροι του και ουσιαστικά να λειτουργεί κανονικά ως πρόεδρος στο κόμμα «Ελληνες».
Τελικά, η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε, ωστόσο τόσο ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού όσο και ο εισαγγελέας που εποπτεύει τη λειτουργία της φυλακής διατύπωσαν την άποψη ότι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης δεν παραβίασε εντολή που είχε λάβει από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Το «ζουμί» βρίσκεται στο πώς προέκυψε αυτή η άποψη του πειθαρχικού. Όπως γράφει το kathimerini.gr, η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, επισήμανε μιλώντας χθες στην «Κ» ότι καθοριστική για την έκβαση της διαδικασίας και την απόφαση του συμβουλίου ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 13/4 για το θέμα η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σ’ αυτήν αναφερόταν επί λέξει ότι «τα αρμόδια όργανα του σωφρονιστικού καταστήματος επιλαμβάνονται του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών».
Υπενθυμίζεται ότι όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή τα δημοσιεύματα για τα διαγγέλματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ηλία Κασιδιάρη, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε επιδοθεί σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βγάλει από το κάδρο τυχόν ευθύνες της, βγάζοντας ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης «δεν έχει κινητό στην κατοχή του».
«Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας» ανέφερε στην ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.