Αθώος ο ιχθυολόγος που αποκάλυψε τη χρήση φορμόλης σε ιχθυοτροφεία

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία» απευθύνει ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος

4339367

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας ο ιχθυολόγος Χρήστος Στελακάτος, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Πρόκειται για τον ιχθυολόγο που είχε καταγγείλει τη χρήση φορμόλης σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, που διαχειρίζεται η εταιρεία Ανδρομέδα ΑΕ.

Ο Στελακάτος αντιμετώπιζε κατηγορίες περί εξύβρισης και απαίτησης χρηματικού ποσού προκειμένου να μην δημοσιεύει τίποτα σε βάρος της εταιρείας, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί σε βάρος του από την πλευρά ανώτερου στελέχους της εταιρείας.

Δεν είναι βέβαια η μοναδική εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη που έχει ο ιχθυολόγος καθώς η εταιρεία του έχει καταθέσει αγωγής με την οποία ζητεί το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Η εν λόγω αγωγή έχει εκδικαστεί αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Επίσης σε βάρος του είχε ασκηθεί μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή τον Αύγουστο του 2017. Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. Ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι συνήγοροί του, για την εν λόγω απόφαση δεν κλητεύθηκε σύννομα καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει τη νέα. Τελικά στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε τέσσερις μήνες.

Να σημειωθεί ότι η χρήση φορμόλης είχε διαπιστωθεί και έπειτα από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Με τη μόνη διαφορά ότι η εταιρεία υποστήριζε πως η χρήση ήταν νόμιμη και με βάση κτηνιατρικές συνταγές, ενώ ο Χρ. Στελακάτος υποστήριζε ότι μπορεί πράγματι να υπήρχε κτηνιατρική συνταγή, εντούτοις από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε πως «η χορήγηση αυτή ήταν η ενδεδειγμένη ούτε σε ποιο είδους ψαριού χορηγήθηκε».

«Σε κάθε περίπτωση είναι ένας άνθρωπος που έχει διαλέξει ένα δύσκολο δρόμο μόνος του, ο οποίος υφίσταται διώξεις ανθίσταται. Ας μην ξεχνάμε ότι υπέρ του Χρήστου Στελακάτου έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν καθώς φαίνεται ότι σκοπός του ιδίου είναι απλά να προφυλάξει την κοινωνία από τυχόν πρακτικές που χρησιμοποιούν εταιρείες στο όνομα του κέρδους» σημειώνει στο Documento η συνήγορος του Χρ. Στελακάτου, Άννυ Παπαρούσου.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…