Newsroom

Newsroom

Αθώος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος

Μετά από εννέα (!!!) ώρες ακροαματικής διαδικασίας ΑΘΩΟΙ κρίθηκαν χθες από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας ο συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας» Μάκης Νοδάρος,…

Μετά από εννέα (!!!) ώρες ακροαματικής διαδικασίας ΑΘΩΟΙ κρίθηκαν χθες από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας ο συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας» Μάκης Νοδάρος, το προσωπικό του BLOG (!) και οι ιδιοκτήτες του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ionion FM» , Δημήτρης Κολόκας και Αντώνης Γρηγορόπουλος , μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Ο δημοσιογράφος και οι ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού κατηγορούνταν από την Φωτεινή Πιπιλή ότι την συκοφάντησαν από πρόθεση , επειδή αποκάλυψαν ότι την περίοδο που η εταιρεία «Κερκετεύς» του φερόμενου ως Ν2 συμμετέχοντος στο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη άρπαζε παράνομα τα αδρανή υλικά από τον ποταμό της Νέδας , η κ. Πιπιλή με δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο της Ηλείας και στην προσωπική της ιστοσελίδα , έκανε λόγο για «ειδυλλιακό τοπίο» (!) και για αντιπλημμυρικά έργα, παραβλέποντας το οικολογικό έγκλημα και την κλοπή δημόσιας περιουσίας στο ποτάμι.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:http://fpipili.blogspot.com/2008/05/blog-post_21.html

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/07/2009&id=65532
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/07/2009&id=65978
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/07/2009&id=66289
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:       http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/07/2009&id=64070


Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΗ , ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΑΧΘΕΊ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ (!)

Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι το αγαθό της ελευθερίας του λόγου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας και ότι ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα και καθήκον να κρίνει τις πράξεις των δημοσίων προσώπων.

Επίσης από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι στη Νέδα την επίμαχη χρονική περίοδο δεν γίνονταν αντιπλημμυρικά έργα αλλά καταστροφή του περιβάλλοντος και κλοπή αδρανών υλικών από την εταιρεία «Κερκετεύς» .

Μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων προσήλθαν και κατέθεσαν στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ , η δημοσιογράφος ΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ στην ΗΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ !
ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .

Κοντά στους κατηγορούμενους και σε όλη την διάρκεια της δίκης βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι τους οποίους και ευχαριστώ πολύ.

« Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη , στάθηκε για μία ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων , αθωώνοντας ένα λειτουργό της ενημέρωσης που κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση , διότι απλά έπραξε το καθήκον του δημοσιοποιώντας οικολογικό έγκλημα που είχε συντελεστεί στη Νέδα» – δήλωσε μετά το πέρας της δίκης η ΧΡΥΣΑ ΒΟΥΛΔΗ δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ και συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Νοδάρου.

http://mnodaros.blogspot.com