ΚΚ

Κατερίνα Κατή

Αθώος δηλώνει ο Ανδρέας Μαρτίνης για τις μίζες στο σκάνδαλο Ντυνάν

Αρνείται τις κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης για την υπόθεση μίζας 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων. Σε δήλωσή του σημειώνει ότι η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. 

“Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε “έκλεψα.Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. …..”.

Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του “Ερρίκος Ντυνάν” , Ανδρέα Μαρτίνης, για την υπόθεση μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την εταιρεία Hospitalia International για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού, η εκδίκαση αναμένεται να ξεκινήσει επί της ουσίας ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

Συγκατηγορούμενοι του Ανδρέα Μαρτίνη είναι η σύζυγός του και ο αντιπρόσωπος της εταιρείας γερμανικών συμφερόντων, Δημήτρης Κάμπης.

Η δίκη δεν προχώρησε και διακόπηκε για τις 29 Νομεβρίου προκειμένου οι δικαστές να μελετήσουν, ώστε να αποφανθούν σχετικά, τους έγγραφους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί παραγραφής του αποδιδόμενου αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) .

Σύμφωνα με τους συνηγόρους το αδίκημα έχει παραγραφεί καθώς έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι

Η κατηγορία

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Ανδρέας Μαρτίνης… «Με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ κατείχε, διαχειρίσθηκε και χρησιμοποίησε περιουσία εν γνώσει ότι η περιουσία προέρχεται από το έγκλημα της απάτης, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα. Ως πρόεδρος είτε της επιτροπής προμηθειών είτε του κοινωφελούς ιδρύματος παρασιώπησε το γεγονός ότι είχες λάβει από την εταιρεία Hospitalia International την υπόσχεση καταβολής υψηλού χρηματικού ποσού 1.873.000.565 δολαρίων σε περίπτωση που το ΔΣ αποφάσιζε την ανάθεση της σύμβασης στην εν λόγω εταιρεία…».

«…Αν δε τα λοιπά μέλη της επιτροπής προμηθειών και του ΔΣ γνώριζαν την πραγματικότητα, δεν θα συναινούσαν στην ανάθεση προμήθειας στην εν λόγω εταιρεία, ειδικά μάλιστα με το τίμημα που τελικά επιτεύχθηκε… Το ποσό των 3.133.350,17 γ. μάρκα το οποίο η Hospitalia International υποσχέθηκε και κατέβαλε σε εσένα, προκειμένου εσύ να ταχθείς ως πρόεδρος τόσο της επιτροπής προμηθειών όσο και ως πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, υπέρ της ανάθεσης σε αυτήν της σύμβασης νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, διοχετεύτηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας διερχόμενο από 6 διαφορετικούς λογαριασμούς,… Στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδα και μετατράπηκε σε ακίνητη περιουσία».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017, για λόγους υγείας.

«Οι Έλληνες απαιτούν Δικαιοσύνη» Βίντεο του Αμερικάνικου δικτύου TRNN για το έγκλημα στα Τέμπη

«Οι Έλληνες απαιτούν Δικαιοσύνη» Βίντεο του Αμερικάνικου δικτύου TRNN για το έγκλημα στα Τέμπη

«Καθώς οι διαδηλωτές, κατηγορούν την κυβέρνηση, ταυτόχρονα, χρόνια λιτότητας ιδιωτικοποιήσεων και καταστολής των εργαζομένων έρχονται…

Αντίνοος Αλμπάνης: «Κι εγώ έχω θηλές, αλλά επιτρέπεται να τις δείξω. Οριακά αστείο αυτό που γίνεται στα social media» (video)

Αντίνοος Αλμπάνης: «Κι εγώ έχω θηλές, αλλά επιτρέπεται να τις δείξω. Οριακά αστείο αυτό που γίνεται στα social media» (video)

«Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω πως άνθρωποι οι οποίοι έχουν υπάρξει ογκολογικοί ασθενείς ή…