Αθώοι Βαξεβάνης, Μιχοπούλου για την αποκάλυψη της σχέσης Μητσοτάκη – Φρουζή

Ομόφωνα αθώους έκρινε το δικαστήριο τον Κώστα Βαξεβάνη και την Αντιγόνη Μιχοπούλου σε μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής και αφορούσε την αποκάλυψη του Documento με τα περίφημα emails Φρουζή - Μητσοτάκη.

frouzis

Το δικαστήριο μετά από δυο δικασίμους έκρινε πως τόσο για τον εκδότη της εφημερίδας Docmento όσο και τη δημοσιογράφο που υπέγραφαν μαζί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με το οποίο αποδείχθηκε η πολυετής σχέση του Φρουζή με τον Μητσοτάκη δεν μπορεί να καταλογιστεί το αδίκημα της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς δεν αποδείχτηκε.

Θυμίζουμε ότι ο Mr Novartis είχε μηνύσει το Documento και συγκεκριμένα τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη και τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Μιχοπούλου για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχτηκε αφενός ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση και αφετέρου πως υπήρχε τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων τόσο για το περιεχόμενό τους όσο φυσικά και για τα δημόσια πρόσωπα που την αντάλλασσαν.

Δεν επρόκειτο για μια απλή αλληλογραφία αλλά για mails τα οποία αποδείκνυαν τη στενή σχέση χρόνων που διατηρούσε ο Φρουζής με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Το άλλοτε «μεγάλο κεφάλι» της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για το σκάνδαλο Novartis, αποκαλούσε «φίλο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ από την απάντηση του προέδρου της ΝΔ και το ύφος αυτής φαινόταν επίσης μια φιλική διάθεση πίσω από την οποία διαφαινόταν βαθύτερη σχέση.

Το περιεχόμενο ενός από τα mails ήταν και το περίφημο δείπνο που διοργάνωσε ο Φρουζής στο σπίτι του προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη δείπνο («Kyriakos Mitsotakis Dinner») με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών φαρμακευτικών και όχι μόνο εταιρειών.

Τι είχε ισχυριστεί ο Φρουζής

Ο Φρουζής κατά την κατάθεσή του είχε προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο ότι δε διέθετε και δε διαθέτει φιλική σχέση με τον νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας παραδεχτεί βέβαια τόσο την αποστολή όσο και το περιεχόμενο των mails που αντάλλαξε με τον πρόεδρο της ΝΔ τα οποία αποκάλυψε το Documento τον Ιούλιο του 2018.

Όπως είπε ο διωκόμενος σήμερα Φρουζής, το μόνο που έκανε ήταν να κανονίσει ένα «φαγητό» στο σπίτι του στο οποίο συμμετείχε εκτός των «σοβαρών επιχειρηματιών» που ανήκαν στον… κύκλο του και ο τότε βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πορεία της δίκης ομολόγησε ότι έγινε και προς υποστήριξη της βουλευτικής υποψηφιότητας του Μητσοτάκη στις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Πηγή: documentonews.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό