Newsroom

Newsroom

Αθώα η Εφημερίδα των Συντακτών για τις κατηγορίες Κασιδιάρη

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Β’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τους δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών και πιο συγκεκριμένα…

efsyn 0

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Β’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τους δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών και πιο συγκεκριμένα τον διευθυντή της Νίκο Βουλέλη και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά, σε σχέση με την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους το “πρωτοπαλίκαρο” της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αίσθηση είχε προκαλέσει νωρίτερα η εισήγηση του Εισαγγελέα, που ζητούσε να κυρηχθούν ένοχοι οι δύο δημοσιογράφοι. Η μήνυση είχε κατατεθεί, γιατί τον Δεκέμβριο του 2013 η εφημερίδα είχε δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της βίντεο, όπου εμφανιζόταν ο Κασιδιάρης να παριστάνει τον αξιωματικό της αστυνομίας και να επιβλέπει τον ξυλοδαρμό κρατούμενου, στο πλαίσιο μιας «πλάκας» όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πριν γίνει Βουλευτής.
Το βίντεο αυτό είχε δημοσιοποιήσει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της στο πλαίσιο σειράς δημοσιευμάτων για την δράση της Χρυσής Αυγής, ως παραστρατιωτικής οργάνωσης ναζιστικού τύπου.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είπε ότι :«Όσα έγραψαν ήταν κάτω από το όριο της θεμιτής κριτικής. Αν γίνει δεκτή η κατηγορία, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου».

Ο δε Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας του Τύπου.
Ο τέως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμμης δήλωσε: «Όταν κάνεις μηνύσεις, θέλεις να σταματήσεις τους άλλους. Το σύστημά μας εγγυάται σκληρή κριτική στα πολιτικά πρόσωπα. Ο Τύπος γράφει και ελέγχει. Αυτό το εγγυάται το Σύνταγμα»
 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.