Αθλιότητες Κυρανάκη στην προανακριτική: Όλοι οι Συριζαίοι είστε κότες

Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και με το γνωστό του ύφος ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης δημιούργησε επεισόδιο μέσα στη βουλή στη συνεδρίαση της προανακριτικής.

Άγγελος Προβολισιάνος 21/05/2020 | 20:15

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ έκρινε σκόπιμο να ρωτήσει τον Παύλο Πολάκη με ποιο κριτήριο ο Αλέξης Τσίπρας υπουργοποίησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός τον αποκάλεσε προβοκάτορα και αντέτεινε την υπουργοποίηση των Τ. Θεοδωρικάκου, Θ. Λιβάνιου και Μ. Χρυσοχοΐδη που προέρχονται (και) από το «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ».

Υπενθύμισε δε στον Κ. Κυρανάκη τη δίμηνη «εξαφάνισή» του από τα κανάλια μετά την κόντρα του με την Ντόρα Μπακογιάννη. Τότε, ο βουλευτής της ΝΔ -σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ανταπάντησε: «Όλοι οι Συριζαίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη!».

Σε εκείνο το σημείο, ο Παύλος Πολάκης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, αφαίρεσε τον λόγο από τον Κ. Κυρανάκη. Αυτό εξόργισε τον βουλευτή της ΝΔ, με αποτέλεσμα να φωνάζει μπροστά από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε όλοι κότες!». Αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Γκιόλας, έσπρωξε τον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος μετά από λίγο αποχώρησε και αυτός από την αίθουσα.

Εν συνεχεία, ο Κ. Κυρανάκης επέστρεψε στην αίθουσα της Γερουσίας όπου και διεξάγεται η συνεδρίαση, ζητώντας συγγνώμη και ανακαλώντας τα όσα είπε. Συγγνώμη ζήτησε και ο Γ. Γκιόλας για το σπρώξιμο στον βουλευτή της πλειοψηφίας.

Πηγή: Documento